2014. június 27., péntek

Itt a nyár... olvassunk!


Jó , jó tudom, sokkal izgalmasabb dolga is van az embernek mint éjjel nappal könyveket bújni, nem is erről van szó. De ezeken a szép nyári éjszakákon rájöhet az emberre egy kis olvashatnék , ezért van ez a bejegyzés. Az általam elolvasott könyveket ajánlanám nektek :)

CAT PATRICK - FORGOTTEN
Nos, mikor elkezdtem olvasni a könyvet nem nagyon rajongtam érte, kicsit kuszának és unalmasnak találtam. De aztán egy szép napon úgy döntöttem nem fog ki rajtam egy 275 oldalas kis futó regény, tehát neki álltam. És olvastam...és olvastam...és olvastam... és tudjátok mit? Megérte! A könyv egy 16 éves London nevezetű lányról szól, aki minden éjjel elfelejti hogy mi történt vele aznap, magyarán elfelejti a múltját és csak a jövőjét látja. London persze már megszokta hogy csak a jegyzeteire és a legjobb barátnőjére támaszkodhat. Kapunk is egy kis betekintőt a lány mindennapjairól.
Aztán jön a forduló pont,mikor minden a feje tetejére áll. Megjelenik egy bizonyos Luke Henry , akit elég nehezére esik elfelejtenie a lánynak... viszont London nem látja a jövőjében Luke-t ami eléggé elbizonytalanítja, viszont a jövőjével kapcsolatos információk egyre nyugtalanítóbbak, ezért Luke és London, London múltjának felkutatásába fog, mielőtt a lány "elpusztítaná a jövőjét". Nagyon érdekes, néhol romantikus, regény. Megtanulhatjuk, hogy a jövőnket csak is mi alakítjuk.

J.L.ARMENTROUT- OBSZIDIÁN
Eszméletlen vicces,érdekes,izgalmas,romantikus regényről van szó gyerekek! 
Egyszerűen imádtam és csak faltam a lapokat, le se tudtam tenni. Egy Katy nevezetű lányról szól, aki az édesanyjával elköltözik Nyugat-Virginiába, épp az utolsó gimis éve előtt. "..nagyjából beletörődtem a rémes tájszólásba, a szakadozó internetbe és a várható tömény unalomba.Egészen addig észre nem vettem a magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat.Az ég kiderült.Aztán a srác megszólalt.Daemon dühítő. Beképzelt. Tenyérbemászó. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán" 
Daemon és Katy nem csak szomszédok , de még egy gimibe is járnak. Sőt Daemon tündéri kishúga éppenséggel Katy legjobb barátnőjévé válik (Dee). Ám ennek a két különösen jó kinézetű szomszédnak van egy hatalmas titkuk. Hogy mi az? :) Olvasd el és megtudod.;)

CASSANDRA CLAR- A VÉGZET EREKLYÉI 1-5
 Úhhh ez a könyv örök kedvenc.Le se tudtam tenni,a könyv főszereplője Clary aki Amerikában él anyukájával, a lány legjobb barátja Simon.A történetben nagy szerepet kapnak az árnyvadászok akik az úgy nevezett "modénokat" azaz minket, embereket próbálnak megvédeni a démonoktól meg mindenféle furcsa lénytől.Az egyik ilyen árnyvadászt Jace "Lightwoodnak" hívják aki fontos szerepet fog majd betölteni a történetben.De ezen kívül ott van még Alec Lightwood és Isabelle Lightwood.Az utóbbi két személy édes testvér és Jace-t befogadták.Nagyon sok kalandban fognak részt venni ami azzal kezdődik hogy Clary anyukáját elrabolják. Nekem nagyon tetszett a könyv tényleg nektek is ajánlom.1.rész:Csontváros
                         2.rész:Hamuváros
                         3.rész:Üvegváros
                         4.rész:Bukott angyalok városa
                         5.rész:Elveszett lelkek városa
Azt nem tudom hogy lesz -e hatodik része én minden esetre remélem lesz,mert nem zárult le minden szál a történetben :).

CASSANDRA CLAR- POKOLI SZERKEZETEK 1-3
  Na hát ez a könyv sokban hasonlít A végzet ereklyéire ugyan azt a fantázia világot írja le az írónő,csak ez a a történet régebben játszódik és Angliában.A főszereplő lány Tess,itt viszont bonyolódnak a szerelmi szálak mert itt két fiú is van aki küzd a lányért Will és James...De közben még meg kell küzdeniük a gonosz ,persze csak azután miután az árnyvadászok megmentik a lányt a borzalmas "Sötét nővérektől",akik nem bánnak éppen jól Tessával,és feleségül akarják adni egy ismét nem épp jó fej embernek.A történetben szerepet játszik Nataniel Tess bátyja akit megakarnak keresni/menteni.(Ne nagyon szeressétek Nat-et....)Arról nem is beszélve hogy még mindig nem jöttek rá hogy még is mi lehet a lány,és mi a mechanikus angyal a nyakában..Az elsőnek a címe : Angyal. Másodiknak a címe: Herceg , és a harmadiknak Hercegnő  a címe. 

BECCA F.- CSITT CSITT  1-4
Nora Gray egy átlagos lány, Vee-vel a legjobb barátnőjével átlagos napjait éli, aztán megjelenik életében egy titokzatos fiú,akinek a neve Folt vagy a későbbiekben Jev,aki nagyon gazdag és senki se tud róla semmit, viszont irtózatosan helyes. Norának a fiúval kell dolgoznia az órákon aminek persze a lány egyáltalán nem örül. A fiú megjelenésével vegyes érzelmek keveregnek a lányban,végül kiderül pár dolog... természetesen fantasy történet. Tele angyalokkal nephilimekkel... Nekem a kedvenc szereplőm Scott <3 ő csak később fog megjelenni sajna, de ő is nemes szerepet tölt  majd be főleg a végén (a biztonság kedvéért mindenkinél legyen papír zsepi,siratós a sztory). Nagyon sok kaland és izgalom vár az olvasóra ha kezébe veszi ezt a könyvet.1.rész: Csitt csitt
2.rész:Crescendo (angolul ez a címe)
3.rész:Silenece (angolul ez a címe)
4.rész Finale (angolul ez a címe)

RICHELLE MEAD- VÁMPÍR AKADÉMIA 1-6
  Rose Hathaway izgalmas életet él, először megszökik mora vámpír barátnőjével Lissával az akadémiáról aztán mikor a helyes, vagy ahogy mások is hívják, Isten Dmitrij elkapja őket, és visszahurcolja a két lányt a Szent Vlagymir akadémiára csak fokozódik az izgalom. Rose egy dampyr azaz a kötelessége az hogy megvédje a mora vámpírokat. Aztán valaki halott állatokat kezd küldözgetni Lissának amiket a lány újra éleszt,így fény derül a lány különleges képességére amivel vissza hozzta Rose-t is az életbe... A történet több szálon fut,lesz benne elég szerelmi csalódás...

MEG CABOT- EGY IGAZI AMERIKAI LÁNY
  Tudjátok milyen híressé válhat az ember egy röpke másodperc alatt? Vagy esetleg mentettél már meg híres személyt? Ha nem akkor Samantha (Sam) Madison majd elmeséli milyen. De kezdem az elején. Sam egy hétköznapi lány egyáltalán, nem hétköznapi rajzokkal mivel ő egy igazi művész lélek, van egy nővére Lucy aki a suli legmenőbb lányaihoz tartozik és a húga Rebecca Einstein leszármazottja lehetne. Arról nem is beszélve hogy titkos szerelme nem más mint Jack, a nővére fiúja. De aztán a szülei elküldik Samet külön rajzra és ott megismerkedik Daviddel aki aranyos,kedves és szeretni való. Hogy a szálak hogy fűződnek össze azt majd meglátjátok  ha elolvassátok a könyvet ;) Nem 10**-ot érdemelt állítólag van második része is már.

JOSTEIN GAARDER- TÜKÖR ÁLTAL HOMÁLYOSAN
 Ez egy nem szokványos történet igaz elég rég olvastam, de biztosíthatlak benneteket hogy felejthetetlen. Itt nem gimis szerelmekről van szó, hanem sokkal komolyabb dolgokról. Cecilie napjai csendesen telnek, mivel ágyhoz köti a betegség. Még a karácsonyt is így kell töltenie, fent gubbasztva a szobájában és csak pár órácskára mehetett le megünnepelni a karácsonyt a családdal. Viszont egyszer csak furcsa lény jelenik meg a szobájában... egy angyal s a neve Ariel. Nagyon sok mindent mesél ez a furcsa kis szerzemény a lánynak, sok érdekes dolgot, elmeséli hogy nem tudja milyen a hideg és a meleg és fogalma sincs arról milyen aludni és álmodni. Cecilet a földöntúli világ izgatja ahonnan az angyal jött, az angyalt pedig Cecilie világa. Végül az angyal teljesíti küldetését amiért lejött a kislányhoz... Hogy mi volt az?Olvassátok el :-)

MAROS EDIT - HŰVÖSVÖLGYI SULI 1-3
 Két kamaszról szól a történet méghozzá nem akármilyenekről, két iker lányról: Dóráról és Nóráról. Dóra ír egy naplót és láthatjuk az ő szeméből a világot, ő kevésbé menő mint testvére sőt ha Nóra bajt csinál akkor Dóra szívja meg annak a levét. De év elején Dóri lebetegszik, így ágyhoz lesz kötve s nem mehet suliba se, így van ideje netezni is, és megismerkedik egy hozzá hasonló HSM rajongóval Lilivel, akinek elmeséli minden napjait, és kiveséznek minden problémát. Később mivel a két testvér, zenél bekerülnek egy együttesbe, ahol megismerkednek egy nagyon helyes fiúval, mindkettejük szerelmes lesz stb... aztán kiderülnek dolgok :-)) Áhh  eszméletlen jó könyv csak ajánlani tudom hatszáz ezer csillagot érdemel mind a három rész.

POKOLI BÁLÉJSZAKÁK
 
Ennek a könyvnek több írója is van mivel a könyv 5 különböző rövidke szomorú/ izgalmas/ ijesztő történetet foglal magába. Nekem a kedvencem a virágcsokros. Nagyon nem akarom leírni a tartalmát mivel  a sztory közben derül ki sok dolog. De annyit mondhatok hogy nagyon izgalmas, nem lehet letenni! Áll a bál de para. Tényleg elég elolvasni a tartalmát már akkor felcsillan az ember szeme. Sajnálatos dolog, de a történetek nincsenek befejezve (balladai homály fedi a végét) de ez nem rettentsen el senkit,mivel így tetszőlegesen a saját fantáziánkkal fejezhetjük be a sztoryt azaz én ezt tettem.


"MINDEN ELOLVASOTT KÖNYV EGY ÁLTALUNK ÁTÉLT ÚJ 
ÉLET"










https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhS_uEZ87NbOPB38j8Yy45LpNuz1TbAdJPdfFIBcBs9dIrko5v2T5q085aa6V05048NSHAswSkVd24Jj9hEvQoagKVyEPit3vnihDpmUVb4fg9eFFEnNxhIIQlEELwjqd0Kodv0apugpmKT/s1600/mayafelirat.png