2015. augusztus 23., vasárnap

Back To School | Szeptember 1.

Sziasztok!
 Először is szeretnék elnézést kérni a kisebb kimaradásért, egy hét alatt rengeteg programom lett, és alig jutottam internetközelbe, de most itt vagyok, és pótlom a lemaradást. Na, szóval, a mai poszt arról fog szólni, hogy hogyan is készülj fel az első tanítási napra, testileg, lelkileg. 
Szeptember elseje idén keddre fog esni, nem tudom, nálatok hogy lesz, de mi hétfőn még nem megyünk (de ez mindegy is).
Oké, igazából azt sem tudom, ti mennyire szoktatok izgatottak lenni az első nap miatt, vagy egyáltalán érdekel-e titeket az ilyesmi, de azért leírom, hogy én hogy szoktam felkészülni a sulira.

Előkészületek

Egy héttel a kezdés előtt teljes depresszióba szoktam esni (ami, kb most van), ugyanis a szeptember beköszöntével újra itt az ősz, a hideg, esős reggelek, és a negyven percnyi gyaloglás a suli felé... Ezen az időszakon egy-két nap alatt túlesek, ugyanis mikor még az utolsó héten még megvesszük a maradék cuccokat (amik általában ruhák), teljesen feldobódok. Tudjátok, én nagyon szeretek vásárolni, még ha nem veszünk semmit, akkor is, hiszen az egész hangulatáért vagyok úgy oda. De ez mindegy is, a vásárlás után már azt tervezem miben menjek az első héten, hogyan hordjam majd a hajam, a sminkemet hogyan készítsem el... Kezdetekben képes vagyok kicsit túlzásba esni: Eltervezem, hogy majd reggel öt perc alatt húzok egy szép, de szolid tusvonalat, egy kis szájfényt dobok fel, a hajamat gyönyörűen kivasalom, az öltözékem is makulátlan, és még reggelizni is van időm... Aha, a tusvonalam szokás szerint elrontom, míg végül feladom, és csak szempillaspirált használok, a hajam két perc után már újra hullámos, már nincs időm kiválasztani a tökéletes ruhát, és akkor a reggelizésről ne is beszéljünk, már az iskola felé loholok.  

Nyáron általában reggelente szoktam hajat mosni, ugyanis időm, mint a tenger, és ráadásul sokkal jobban szeretem a frissen mosott hajamat egész nap szaglászni... Suliidőben esténként mosok hajat, ami azért szomorúbb, mert reggelre elalszom, össze-vissza száll, és még az illata is hamar elszáll (ohó, ez rímelt), de mindez kit érdekel, ha egy órával később kelhetek emiatt? 

Az a bizonyos reggel...
A telefonomból megszólal az ébresztőm (ami az épp aktuális kedvenc számom), amit nem nyomok ki, hogy hallgathassam a dalt. A végére már anyukám beront a szobámba, hogy készülődjek, mert el fogok késni. Csak visszadőlök a párnámra, mert felbosszant, hogy nem lehet egy számot végighallgatnom a nagy hajtás előtt, valakinek muszáj beleszólnia a lelki békémbe. De mindegy is, kedvtelenül kimászok az ágyból, majd eszembe jut, hogy jé, szeptember elseje van, és ma kezdődik a suli. Na igen, onnantól kezdve gyomorgörccsel készülődök. Először fogat és arcot mosok, majd a szekrényemből előkapva a gondosan kikészített ruhadarabokat, felöltözöm. A szobámban nincs tükör (csak egy kicsi, de azt csak sminkeléshez használom), szóval szerencsére nem töltöm azzal az időt, hogy magamat nézem, hogy jól áll-e az adott ruhaösszeállítás. Leülök az ágyam szélére, és gondosan kivasalom a hajam, azzal a technikával, amit még a fodrászomtól lestem el, de egyáltalán nem olyan tartós, mint ahogyan ő csinálja. Gyorsan lefixálom a hajam, nehogy újra behullámosodjon, mielőtt még elindulok. Tudom, hogy a suliban két perc elteltével ugyanolyan hullámos lesz, mint reggel, de jobb érzés még egyenes hajjal elindulni. Szóval, ezután ismét belenézek a tükörbe, ezúttal az arcomat fürkészem. Halleluja, újabb pattanás jelent meg, ráadásul a homlokom közepén. Fantasztikus. Próbálom alapozóval és korrektorral elfedni, de nem igazán sikerül. Végül otthagyom, és egy kis szemceruzát és szempillaspirált teszek fel : Szerencsére ez tökéletesen megy. Ajakápolót használok, hiszen ajkaimnak tökéletesen puháknak kell lenniük, ha netán a titkos szerelmem megcsókolna, ahogy meglát. De ez mindegy is, végre kész vagyok, magamra akasztom a kedvenc nyakláncom, felveszem az órám és a táskám a vállamra kapom. A fürdőszobai tükörben lecsekkolom a teljes kinézetem, és úgy ahogy meg vagyok elégedve. Na jó, kit áltatok? Borzalmasan nézek ki, de már megszoktam, szóval csak inkább felkapom a cipőm. Anyukám egy picit leszid, amiért nem reggeliztem, de én csak ráfogom, hogy nincs étvágyam, ami részben igaz is. Elrakom az ebédemet, majd gyorsan vágtató szívvel el is hagyom a lakást.

Oké, viccet félretéve (ezek már majdnem mind megtörténtek, kivéve a csókot. Hah, nincsen titkos szerelmem, hacsak Harry Styles nem számít, de ő se titkos, mert mindenki tudja hogy oda vagyok érte... Na mindegy, vegyétek úgy, hogy ezt le sem írtam), ellátlak titeket pár viszonylag hasznos tanáccsal, amiket érdemes megfogadnotok az első napon:

- Ne legyél túl természetellenes
- Add önmagad
- Reggelizz
- Próbálj meg időben lefeküdni este, hogy reggel fel tudj kelni
- Készítsd ki a ruháidat, hogy ne azzal kelljen elpazarolnod az időt, hogy a szekrény előtt állsz
- Készülj fel minden lehetőségre


Pár ruhaösszeállítást is készítettem nektek, hátha valamelyik inspiráló számotokra :)





Ha feltűnőbb darabokat választasz, mint például ez a királykék naci, a felsőnek már egyszerűbbet húzz fel. Én egy lenge fehér pólót párosítottam hozzá, ez a legegyszerűbb megoldás. A statement nyaklánc remekül feldobja az egészet, ráadásul tökéletesen passzol a nadrághoz. Ha hűvösebb az idő kapjatok fel egy bőrdzsekit, cipőnek pedig amilyen van nektek, én nagyon szeretem a sima tornacipőket bármilyen összeállításhoz (igaz, nekem nincs egy sem *sad face* )



 Ha nem szeretnél kitűnni a tömegből, alapdarabokat válassz, ezekkel biztos nem fogsz mellé.



 Ha az első nap egy kicsit elegánsabbra tervezed öltözéked, dobd fel arany ékszerekkel a megjelenésed. Manapság nagyon divatosak ezek a feltűnő és vastag nyakláncok, válogass ízlésed szerint.



















Szeptember elseje.. Oké, hogy ősz van, de még ne engedjük el a nyarat! Viselj vidám mintájú felsőt egy semleges színű farmerral, az összhatást mindenki megbámulja. Vidámságra fel!



Ha kicsit ki szeretnél tűnni a tömegből, egy frappáns feliratos pólót válassz, hozzá remekül passzolnak a kockás ingek mindenféle színben. Az inget ne gombold be, és az se baj, ha kicsit nagyobb rád. A cipőt pedig egyszerűen csak megláttam, és annyira édes, hogy muszáj volt megmutatnom nektek :)




Az utolsó pedig lenge, de mégis egy kicsit romantikus és elegáns. Hosszított fehér ing tökéletes ehhez a szürke leggingshez (ami NEM NADRÁG), de feketével is nagyon jól mutat, és az még évnyitóra is tökéletes választás lehet. Rózsaszín kiegészítők a romantikusság kedvéért. (És asszem ellopom azt a nyakláncot, de komolyan, annyira gyönyörű *-*. Oké, befejeztem. )

















Szóval, ennyi lett volna az összes tanács meg hülyeség a fejemből, remélem azért valamennyire hasznos volt ez a bejegyzés, és előre is sok sikert az első naphoz! (Habár addig még próbálunk jelentkezni, te jó ég már csak egy hét)
Ne feledjétek, csak legyetek önmagatok, és ne mások miatt nézzetek ki jól, hanem magatok miatt! Kellemes napot/estét/reggelt!


A bejegyzés elkezdésekor még fogalmam sem volt,
mit fogok ebből kihozni...Nézzétek el, ha összeszedetlen lett :)

3 megjegyzés:

  1. Meglepő, hogy mennyire egyszerű és mindennapi dolgokat soroltál fel, s nekem mégis segítettek! :) Jöhetnek még ilyenek. :D xx

    VálaszTörlés
  2. Díjat kaptam,és rád is gondoltam :) nem muszáj kitölteni,de örülnék. Legyen szép napod: Flor
    http://inmyownworldflor.blogspot.hu/2015/08/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés