2014. december 26., péntek

Mi értelme... az életnek?

Ööö, hát halihó nagyvilág, Boldog Karácsonyt(?)!Szóval a fürdőkádban ülve…
Szóval nem a fürdőkádban ülve…
Mint minden vasárnap, aznap is elgondolkoztam az életen.
Igazából nincs egy kifejezett elmélyülős napom, a gondolatok csak úgy spontán megrohamoznak.
Szóval igen, aznap pont vasárnap volt. Már azelőtt is sokszor tettem ilyet, most viszont komolyabban elgondolkoztam; miért követi végig a történelmet az emberek gazdasági helyzete? Miért van az, hogy aki jobbágy, aki szegényebb, akinek többet kell dolgozni, mint például egy nemesnek, azt alsóbbrendűnek állítják be. *gondolkozik azon a bizonyos szón*
*még mindig*
Társadalmi rétegek? Igen, talán ez a megfelelő szó. Ha nincs jobbágy, nincs nemes. Ha nincs nemes, nincsenek támogatók. Ha nincsenek támogatók, uralkodó sincs. Helyette pedig csupán a kész káosz tud bírálni.
Most valószínűleg óriási hülyeségeket hordtam össze, szóval be is fejezem. 
Testnevelés óra, természetesen - hímuralom miatt - foci. A srác kihagyja a gólt. Ugyanannak a csapatnak a kapusa beengedi. Aztán ismét. Az állás 2-0. A harmadik tag már az idegösszeroppanás határán tart - 2 perc telt el, nem mellesleg egy játék miatt. Gondolom, ha mindenkire rákiabál, a jó tündér szerez neki egy gólt, ugye? Hát nagyon nem. Miért kell egy ilyen apró dolog miatt összeveszni? Miért kell mindenki mást okolni magad helyett? És akkor úgy igazán csak most értünk el a tényleges témához.

Hogy is hívják ezt már megint? Á, megvan. Önkritika. Amikor saját magunkat lebecsüljük. Azok miatt, akik túl sokat gondolnak magukról. És mi jogon teszik ezt? Na, azt még ők sem tudják. Az emberek bántanak, rombolnak, pusztítanak, sajnos többet mint amennyit építenek. Vagy megszokod, vagy megszöksz. És az arany középút? A sárga csempékkel borított út, melyet nyalókák vesznek körül? Na, pont azt keresem. 
Vegyük mondjuk azt, amikor lebecsüljük valaki más képességeit. Mondjuk, azért mert valaki diszlexiás, máris kevesebb nálunk, ugye? Hát nagyon nem. Vagy, mert látássérült. Vagy, mert alacsony. Vagy, mert a stílusa különbözik. Vagy, mert komolyabb sérülése van, látható helyen, mondjuk az arcán egy óriási égésnyom. Vagy, mert az alakja nem hasonlít a kisujjamra. Oké, abbahagyom, gondolom ennyi is túl sok volt belőlem. Ők miért lennének bármivel is alattunk? Ezt nem azért mondom el, mert azt feltételezem, hogy bárki, aki ezt olvassa lenézi az ilyen embereket. A célom, hogy kikiáltsam; csak azért, mert te más vagy, semmivel sem vagy kevesebb. Ezzel mindenkinek tisztában kéne lennie, és nem az önsajnálatba, öncsonkításba menekülni. Nem vagy megelégedve azzal aki vagy? Elég nagy baj. Hisz te alakítottad olyanná az életed amilyen most, és te fogod tovább vezetni, olyanná amilyen lenni fog. Beleszólhat apa, anya, rokonok, barátok, a kutyád, a szomszéd, hozzám hasonló lelkihülyék, közbejöhetnek szörnyű események, szenvedés, csalódás, magány. Olyanok is amikbe nincs beleszólásod. De ezek mind elmúltak. Tök mindegy, hogy tegnap, az előbb, vagy több éve, de a dolgok megtörténtek, és hiába próbálod, nem tudsz ez ellen semmit sem tenni. Viszont a jelent és a jövődet még csiszolgathatod. Egyszer, majd a jelen is elmúlik. Jön helyébe egy újabb. Mindenesetre addig csakis, kizárólag a tied.

Ezt a szöveget tulajdonképpen saját magam biztatására írtam. És még mindig nem hiszem el, de ezzel párhuzamban kilépek a blog szerkesztői közül. Újra egy leszek a 103(! Úristen, mikor lett ennyi? Nah, igen, rég nem jártam itt...) rendszeres olvasó közül, és valószínűleg fogok pár tanácsot is kérni, mivel nos, valljuk be, nem vagyok egy divatikon. Ahogy növök, a vásárlás is kevésbé érdekel (durva ezt 15 évesen kijelenteni). Ezzel együtt a blogger világot is elhagyom. Nem akarok túl érzelmes búcsút, az nem az én stílusom. Tanuljatok rendesen, és ne törődjetek olyan dolgokkal amik nem törődnek veletek. Az élet szép, pinterest idézetekkel meg még inkább.
Úúú, ez a design állati jó.. mikor változott meg? 

    Kellemes téli szünetet schoolgirlök!

1 megjegyzés:

  1. Én tudom! *integet* 42! :D
    https://www.youtube.com/watch?v=DqUESeSwnH0&feature=youtube_gdata_player

    VálaszTörlés