2015. május 18., hétfő

Év végére tippek/tanácsok



Sziasztok,
Ma pár tippet adok nektek, így évvégre.  ( Mert kb. 3 hét és nyári szünet: D) Gondolom, mindenki inkább lenne szabadban, az iskola után, mivel itt a jó idő és ettől általában mindenkinek jó kedve lesz.  Azonban még kell tanulni is, hiszen most jönnek a javítások, témazárók, év égi írásbelik, szóbelik (Nekem például angol szóbelim és írásbelim lesz. Nagyon várom… :P).  Egyszóval itt az évvége és most húzzon bele mindenki, mert általában ilyenkor lehet javítani. 

         1. Ne hanyagold el még a tanulást!
Igen, igen, tudom itt a jó idő, nemsokára vakáció, de azért még ne hanyagold el a tanulást. Ha nálatok a tanárok engedik a javítók írását, akkor, most amiből tudsz és meg tudod még szerezni a jobbik jegyet, akkor javíts, tanulj, és ne add fel. 

                 2. Stréberség
 Na, jó, ez a cím lehet nem lett a legjobb, de szerintem, ettől függetlenül meg fogjátok érteni, amit írok.
Nagyon sok osztályban ciki, ha tanulsz, ha minél jobb bizonyítványt szeretnél, mert akkor máris stréber vagy. Ha esetleg már rád is mondták, ne vedd fel, ne foglalkozz ezzel. Túlnyomó részben, azok az emberek mondják, akik féltékenyek, irigyek és nem tetszik nekik az, hogy te okos vagy, szeretnél jó lenni és szeretnél valami lenni az életben vagy esetleg van kisebb célkitűzésed. Többnyire azok az emberek mondják, akik most nem tanulnak, mert nincsen kedvük, mert nem akarnak kötelezően tanulni. Nem azt mondom, vagyis írom, hogy ők buták vagy hasonlók, hanem ők kifejezetten nem akarnak tanulni, mert nincsen más választásuk vagy éppen még nem annyira érettek.
Ezeket nem százszázalékosan értem, mert sok részt a saját környezetemből emeltem ki, hogy nálunk mi a helyzet ilyen téren.  Tehát ismétlem ez nem százszázalékos, de ha van ilyen és mondták már rád, akkor ne foglalkozz ezzel.

                    3. Szorgalmi feladatok az iskolában
   Így év vége felé a tanárok szoktak adni szorgalmi feladatokat, túlnyomó részt. Hogyha esetleg abból az adott tantárgyból amiből, pont kettő jegy között vagy, vagy, csak van esélyed javítani, mert tegyük fel példának, hogy nyelvtanból 4,45 az átlagod és nagy jegyért adnak fel otthon elkészíthető szorgalmi feladatot. Hogyha otthon kérsz segítséget, vagy magadtól megcsinálod jól, akkor, ha kapsz egy ötöst, akkor az lehet, feljebb tornázza az év végi osztályzatodat. Megéri, nem? 


Nagyon sok helyen a környezetemből emeltem ki dolgokat, amikkel én találkozok, tehát nem ezek a dolgok vannak, mindenhol hanem én ezeket látom, van, hogy nap, mint nap. Főleg a fiú osztálytársaimnál, éretlenek és nem értik meg, hogy miért kell tanulni. Jó ezzel sem arra értem, hogy most mindenből csak ötösöd legyen, és ne csinálj iskola után sem semmit. Hanem, hogy mindenből, amiből lehet, hozd ki a maximumot, mert hidd, el idővel megéri. 

Egyszerre most ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni és remélhetőleg értitek, hogy mire gondolok, mert néha vannak érdekes agymenéseim.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése