2015. szeptember 11., péntek

Tippek az új tanévre

Sziasztok,
Itt az iskola, újra (néha szerintem sajnos), így úgy gondoltam, hogy tippeket osztok meg veletek, hogy hogyan tudtok újra vissza rázódni az iskolába, hiszen azért nem olyan egyszerű.

1. Apró dolgokat is tanuld meg! 
       Talán ilyenkor nem is az írásbeli házikat nehéz megírni, hanem a tanulnivalókat megtanulni. Mivel még nagyon az iskola elején vagyunk, ezért talán annyit dolgozat nincsen (egyelőre), amire tanulni kellene. Viszont erre a tanulásos dologra, szerintem elég nehéz vissza szokni, ezért azt ajánlom, hogy mikor valamilyen tantárgyból, tegyük fel, hogy irodalomból írtok egy fél A4-es oldalt, akkor azt is tanuljátok meg, a következő órára. Lehet azon az órán nem kérik számon, de ha az elején minden apróbb részt megtanultok, akkor amikor nagyobbat kell könnyebb is lesz, illetve ezáltal valamennyire vissza szoktok a tanuláshoz.




2. Idegen nyelv! 
      Ez a téma igaz, hogy nem mindenkit érint, de fontos lehet. Általában 9. osztályban szokott bejönni a 2. idegen nyelv, amit mindenki maga választhat ki, hogy mi legyen. Nekem idén ez a spanyol lett. Kérdezhetitek, hogy miért? Nos, nekem egy ideje nagyon tetszik a nyelv és találtam youtube-on spanyolt énekeseket és úgy is tetszett, illetve sok helyen beszélik. Nekem például a másik a német volt, aminek a kiejtése nekem nem tetszik, de szeretnék németül is megtanulni, de előbb a spanyol.
      Olyan nyelvet tanuljatok/válasszatok amit a jövőben tudtok használni és tetszik is nektek! Semmi értelme, ha nektek a német tetszik, de oroszra mentek, mert akkor motiváció sem lesz.



3.  Kérdezz! 
     Ez is fontos! Ha eddig nem kérdeztél a tanártól, ha nem értettél valamit, hanem belenyugodtál és rossz jegyet kaptál. Ismerős? Nos, ha igen, akkor ajánlom, hogy kérdezz! Nagyon sok tanár szereti ha kérdeznek a diákok, mert ebből tudja, hogy téged vagy az adott diákot érdekli, amit tanít. Persze, ha nem értünk valamit akkor rossz lehet órán kérdezni, mert  ilyeneket gondolunk, mint például "Úristen, mit fognak a többiek mondani, hogy én ezt nem értem". Ismerős mondat?  (Számomra nagyon ismerős) Persze, erre is van megoldás. Óra után menj oda a tanárhoz és akkor kérdezz tőle vagy akár délután, esetleg ha nagyon nem érted kérdd meg, hogy délután az órák után mondja el neked.




Remélem hasznos volt nektek ez az év eleji összefoglaló! (Minden visszajelzésnek örülök, akár kommentben akár e-mail-ben)

  

2 megjegyzés: