2014. április 10., csütörtök

Még nem késő tanulni

Sziasztok! Mielőtt belekezdek a bejegyzésbe szeretnélek megkérni benneteket, hogy szavazzatok a "School Girl" feliratra EZEN a blogon (egyébként itt is megjegyzem, hogy nem jól van írva) . Ez egy verseny, szóval szavazzatok! Köszönöm szépen :3

Nos, hamarosan itt van az év vége. Na jó, kit álltatok, még elég messze van (sajnos). De figyelmeztetnélek benneteket, hogy most még nem késő javítani a jegyeken. Még a bukásra állóknak sem lehetetlen. Elég szorgalommal és kitartással elég rövid időn belül fel lehet tornázni a jegyeket. És nehogy valaki azt mondja nekem, hogy majd május végén elkezd tanulni. Mert nem. MOST kell elkezdeni tanulni, mivel akkor már túl késő lesz. Na, de itt van pár tipp, hogyan is fogj bele.
Ez szinte olyan mint félévnél. Egy táblázat lesz, ezt a képet kirakom a CSOPORTBA, onnan le tudjátok tölteni és használhatjátok.



1. Írd fel a tantárgyaidat és a hozzá tartozó jegyeket.


2.Írd le egy külön sávba, hogy épp hanyasra állsz.

3.A következő rublikába kell majd írnod a táblázat elkészítese utáni jegyeket. Ennek egy picit több helyet kell kihagyni.

4. Ez után pedig év végén amit kaptál jegyet kell beírnod .

5.És a végére kerülhet az a jegy. amit szeretnél kapni.

 Itt az én végeredményem:




Aki nem tudja kiszámolni az átlagát, ITT Natalie elmagyarázta már.

A következő tippem az,hogy egy kicsit mondj le a szórakoztató dolgokról. Koncentrálj a tanulásra. Amennyi időt tanultál, annak a felét eltöltheted szórakozással :) És mikor jó jegyet kapsz, dícsérd meg magad és folytasd így. Tanulás közben, ha van otthon, egyél étcsokit. Valaki szereti az ízét, valaki nem, de az biztos hogy jobban tudsz majd tanulni tőle. Mint mindig szoktam írni a bejegyzésekben, mond fel magadnak a tanulni kívánt anyagot addíg,míg nem tudod. Aztán órák előtt mindig olvasd el az anyagot és hidd el, nagyon jó eredményeket érhetsz el vele. Persze, vannak olyan emberek, akik nem tudnak olyan könnyedén megjegyezni dolgokat. Ha ilyen vagy, akkor ajánlom, hogy jegyzeteld ki a könyvből a fontosakat. Mikor leírod, közben is tanulod.
 Kösd történetekhez . A fogalmakat úgy tudod megjegyezni, ha valamihez kötöd, hogy arról biztosan eszedbe jusson, akár egy szó, egy mondat.


Nos, ennyi lett volna ez a mai bejegyzés, remélem segítettem valakinek, köszönöm a figyelmet.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése