2014. április 25., péntek

Hogyan takarítsd ki a szobádat?

 Sziasztok! Ma egy kevésbé iskolával kapcsolatos bejegyzéssel érkezem,mondjuk, ha tényleg mindent az iskolához kötnénk ez is hozzáköthető.A téma pedig a takarítás. Szerintem senki sem imád takarítani főleg, ha már elég sok ideje nem törődünk a takarítandó helyiséggel. A saját szobád kitakarítása olykor a legtöbb időt igényli, mivel ott minden eltereli a figyelmedet- legalábbis nálam így van-, amikor a szekrényedben pakolsz. Rátalálsz rég nem látott tárgyakra, emlékekre és elkezdesz nosztalgiázi. Ez nem is baj, esetleg akkor baj, ha már két órája ott ülsz az első fióknál. ( Velem már megtörtént xD) Na, de lássuk is, hogyan tudod kitakarítani a szobádat vidáman, gyorsan és alaposan!

1. Tegyél be valamilyen zenét!
Lehet ez bármilyen, amit szeretsz, viszont pörgősebb legyen, ritmusos, hogy ne ragadj le a szobád egyik részénél se.

2.Tűzz ki magad elé egy célt!
 Akár azt, hogy rekordidő alatt legyél kész a takarítással, vagy hogy pl. fél óra alatt.

3. Kezd az ágyad rendberakásával!
Igazítsd meg a felgyűrődött lepedőt, a párnát, a takarót. Tedd a helyükre a díszpárnáidat ( Ha van) , vagy ha kanapés ágyad van, akkor csukd össze, hogy alatta is ki tudj majd porszívózni.

4. Tedd a helyükre a földön lévő dolgaidat!
Ez legyen akár szennyes, vagy amit reggel felvettél ruhát, de úgy döntöttél mégis másba mész el, vagy csak szimplán ami a földön van, tedd a helyükre. A szennyest a szennyestartóba vagy a mosógépbe, a fel nem vett ruhát vissza a szekrénybe. Hajtogasd össze, ne csak bedobáld a ruhákat.

5. Tedd rendbe az íróasztalod! 
Pakold el a könyveket, vagy az ott maradt üdítőspoharakat, aztán enyhén vizes ronggyal töröld át az egész íróasztalod. Mikor megszáradt, tedd vissza rá az oda való dolgaidat.

6. Porszívózz ki!
Ha minden a helyére került, akkor alaposan porszívózz ki! Az ágyad alatt, az íróasztalod mögött, a szőnyeget, a padlót, a szőnyeg alatt a padlót.. Szóval az egész szobád padlóját. A porszívó csövével a sarkokat is kitisztíthatod, a plafonról lecsüngő pókhálókat is könnyedén leszedheted vele. De ilyenkor vigyázz a lógó lámpákra!

7.Egyéb tisztítások!
Mosd le az ablakot, a tükröt, töröld át a polcokat, a szekrény tetejét! Ha még van kedved, rendet tehetsz a gardróbodban vagy az íróasztalod szekrényében. Ha jó idő van és van kedved, akár fel is moshatod a padlót. De ezt ne sokszor csináld, mert nem tesz jót a parkettának, sem a laminált padlónak, ha sokszor teljesen vizes lesz. Ha felmosol, ügyelj rá, hogy csak nedves rongyal töröld át, ne csuromvizessel!

8. Kész is!


Remélem tetszett ez a bejegyzés, és kedvet kaptatok a tavaszi nagytakarításhoz! További szép napot, nézzetek be legközelebb is ! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése