2014. június 27., péntek

Friendzone? Friendzone.| Segítség!!! #7


Sziasztok! Egy szerelmi kérdéssel jöttem hozzátok:
Van egy fiú L. aki nagyon úgy tűnik, hogy tetszem neki. Bókokat mond meg
ilyesmik. De én csak barátként gondolok rá. Mit tegyek?

Üdvözlettel:
Villámlány

Szia Villámlány! Attól függően, L. mennyire jó barátod, finoman és kedvesen/lassan artikulálva és emelt hangerőn mondd meg neki, hogy nem gondolsz rá romantikus értelemben - a legjobb akkor, amikor éppen tetten éred. (Illusztrálva: "köszi, szerintem is cuki a hajam/ruhám/arcom, de remélem, ezt nem most nem azért mondtad, hogy felszedj, mert csak barátként tekintek rád.")

Fontos emlékezned rá, hogy nem tartozol neki az égvilágon semmivel. Ha te tetszel neki, de ő nem tetszik neked, az egyáltalán nem a te hibád; és ha ez rosszul esik neki, azzal neki kell megbirkóznia, nem neked. Miután tisztáztad vele, hányadán álltok, az ő választása lesz, hogy tiszteletben tartja-e a véleményed és megbecsüli a barátságod, vagy lemegy bunkóba. A bunkó-fázist onnan lehet felismerni, hogy a figyelmeztetésed után is bókolgat, célozgat, méreget - szánhatja, gondolhatja vagy hiheti kedveskedésnek, de ha téged feszélyez, amit csinál, igenis vissza kell fognia magát. 

Sajnos lehet, hogy nagyon a sarkadra kell majd állnod, mert a friendzone-olt fiúk szeretnek áldozatként gondolni magukra, de reméljük, L. nem ilyen álmártír; ha mégis az lesz a vége, hogy még neki áll feljebb, jobb szüneteltetni vele bármiféle kapcsolatot, amíg megnyugszik. Jó esetben ért majd a szóból, és nem áll neki tagadni, hogy ődehogynemisúgyértette.

A dicséret csak akkor esik jól, ha őszintén adják: ha bármit is el akar érni azzal, hogy szép dolgokat mond neked, máris elárulta magát. Jelöld ki a határaid, és ha nem esnek jól a bókjai, mond meg neki, hogy köszönöd, de nem kérsz belőlük. Hajrá!

http://school-girlss.blogspot.hu/p/raistlin.html
aki új tag, sziasztok - a nevemre kattintva
találjátok a bemutatkozásomat

2 megjegyzés: