2014. június 23., hétfő

Védd a környezetet!

Sziasztok!
 Ma egy kis zöld témával jelentkezünk, ami-valljuk be- igen fontos az emberiség számára. Mi is történik körülöttünk? A Föld pusztul. Még tehetünk ezért. De rengetegen nem tesznek semmit, sőt, még súlyosbítját a helyzetet.
De mi is történik? Az emberek elpusztítják az élőhelyüket. Műtrágyázzák a földet és káros növényvédő szereket használnak. A talajban élő állatok életét elveszik, azért, hogy szebb legyen a termény.
És mi van a vízben? Az emberek beleengedik a szennyvizet, a veszélyes folyadékokat, ezzel elpusztítva a vizek élővilágát.
A gyárak, a szén-dioxidot kibocsájtó járművek mind szennyezik a levegőt, ahol egyre gyakrabban savas esők alakulnak ki. De mi az a savas eső? Egy olyan pusztító jelenség, ami leégeti a fák levelét, a talajt is károsítja, a vizeket és az élőlényket.
A tengeri hajó elsüllyed a benne lévő olajjal együtt. Az az olaj belekerül a vízbe, és a benne élő élőlények megfulladnak.
Ott van a permetezés is... A permetszert az eső lemossa a növényről és az beszívódik a talajba, újabb szennyezést idézve elő. Miért jó ez? És miért nem foglalkoznak az emberek ezzel a ténnyel, miszerint a Föld haldoklik? És mi öljük meg.

Tegyél a bolygónkért! 
Ne szemetelj! Mindent, ami nem a környezetből származik,és nem természetes anyag, a kukába dobd, ne a földre. A felesleges konyhai hulladékot komposztáld!Gyűjtsd szelektíven a hulladékot! Rengeteg mindent tehetsz a környezetért. Viszont ezt is odafigyeléssel tedd! Tömegközlekedéssel utazz, rövidebb távra biciklivel menj, ne autóval!
Mint tudjuk, a bolygónk vízkészlete egyre csak fogy. ne pazarold a vizet! A kádban való fürdés helyett zuhanyozz, de ne áztasd magad órákig! Fogmosás közben ne folyasd a vizet! Locsolj esővízzel! A csöpögő csapot mielőbb javítsátok meg! Spórolj az árammal! Ne hagyj feleslegesen égni lámpát. Mindig kapcsold ki a számítógéped/laptopod, ha éppen nem használod. 
Mint már mondtam, rengeteg mindent tehetsz a környezetért. Ha minden ember összefog és törekszik egy kicsit is környezettudatosabban élni, már egy kicsit tettünk a bolygóért. 

Osszátok meg ezt a bejegyzést, esetleg ti is írjatok egyet, mert az unokáinknak már lehet,hogy egy szörnyű, szeméttel teli világban kell élniük! 

Védjétek a környezetet!! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése