2015. február 28., szombat

Filmajánló |Az Útvesztő [The Maze runner]

Sziasztok! Igen, tudom nem igazán volt még eddig filmajánló, de valamikor ezt is el kell kezdeni! Körülbelül két hete láttam ezt a filmet, és be kell hogy valljam, utána még nagyon sokáig gondolkoztam rajta és a folytatáson. Azt hiszem, jelenleg ez a kedvenc filmem, és remélem hogy nektek is tetszeni fog.
Oké, 16-os, de nem volt benne semmi ijesztő, legalábbis szerintem.

Az Útvesztő könyvsorozat első részét filmesítették meg, nem is akárhogyan. Főszerepben Dylan O'Brien, aki Thomast személyesíti meg. Thomast egy dobozban küldik fel egy tisztásra, melyen rengeteg fiú él már vagy két éve. A tisztáson egy jól megszervezett csapat él, mindenkinek megvan a saját feladata. Minden hónapban egy új fiú érkezik a tisztásra a dobozon keresztül. A tisztást egy hatalmas labirintus (az útvesztő) veszi körül, melyet a futárok minden nap próbálnak felfedezni, kiutat keresve. De az útvesztő minden éjjel változik, miután a kapuk becsukódnak. Az útvesztőben siratók élnek, melyek meggátolják azt, hogy valaki élve maradjon odabenn a kapuk bezáródása után.  Thomas után pár nappal ismét felküldik a dobozt, ám ezúttal nem egy fiút találnak benne. Egy lányt küldtek fel, kezében egy cetlivel: "Ő az utolsó. Örökre.". Thomas ki akar jutni, hiszen látja, hogy ez így nem mehet tovább. Ő is futár lesz, de egy nap megtörténik az, amire senki nem számított. Az egyik este a kapuk nem csukódtak be, és megkezdődik a rémálom.


Ha valakit érdekel a könyvsorozat, itt megrendelhetitek az ELSŐ, és MÁSODIK részét (magyarul). A harmadik része hamarosan megjelenik magyarul, a negyedikre pedig még várni kell egy évet.
Utólag jöttem rá, hogy ez a 100. bejegyzés! Jeee! *.*

Én hamarosan meg fogom rendelni az első részét, hiszen nagyon érdekel ez a történet, és szerintem végig fogom olvasni az összes kötetét. Kedvenc lett.








5 megjegyzés:

  1. Szia! Én elsőnek a könyvel kezdtem, majd utána láttam a filmet. Őszintén? A könyv ezerszer jobb, számomra, úgy hogy már előtte olvastam a könyvet a film annyira nem tetszett, bár jó volt de sok mindent kihagytak, volt ami máshogy volt.
    Karácsonyra kaptam meg a könyvsorozat első részét (akkor még azt sem tudtam hogy ez egy sorozat, csak miután a kezemben tartottam) és 27.-én keresztapukámék lejöttek hozzánk. Mivel én pont a könyvet olvastam, ő látta a kezemben, és megjegyezte hogy már megnézte a filmet, és hogy nagyon tetszett neki, de sok kérdés maradt, voltak kevésbé érthető dolgok benne. Anyát elkezdte érdekelni ez az egész Útvesztő történet, így mind a kettőnket megkérte hogy meséljünk neki, volt hogy én néztem hatalmas szemekkel hogy miről beszél Keri, hiszen ilyen nem nincs is a könyvbe, volt hogy ő nézett hogy miről beszélek (és ez az utolsó volt a legtöbbször). Úgyhogy már akkor megállapítottuk, hogy sok mindenen változtattak. Aztán mikor végeztem a könyvel csak néztem hogy neki milyen sok megmaradt kérdésről beszél, és érthetetlenségről, mikor számomra talán egy kérdés maradt.
    A filmet megnéztük anyával és apával rá pár napra, apa nem bírta végig nézni, zavarta a sötét jelenetek, hogy most mi van, mért van ez, mért van az. (apa nem egy türelmes típus, hamar felidegesíti magát.) De mi anyuval végig néztük, nekem szintén nem maradt kérdés, hiszen előtte olvastam, így voltak amik csak később jutottak eszembe hogy, hé' ez meg mi? Majd meséltem anyának a könyvről, megvolt az egyetértés, jó lett volna hogyha a filmbe ezt is belerakták volna... De anyunak, keresztapámnak, majd mikor meséltünk erről keresztanyukámnak és unokatesóimnak (kiktől egyébként kaptam a könyvet is<3) nekik tetszett, nagyon is.
    (remélem érthető volt. :) )
    JA! és, annyira várom a harmadikat. A Tűzpróbát már elolvastam, miután végeztem a könyvel meg is rendeltem, de sajnos csak ünnepek után érkezett meg ( :( ) . Tűzpróba is tökéletes, úgy ahogy Az Útvesztő, vigyázz függőséget okozz!
    Szóval összességében szerintem gyorsan rendeld meg, én nagyon boldog vagyok hogy a könyvespolcomon tudhatom magyarul megjelent Útvesztő sorozat részeit.
    ui.: A The Kill Older (A Gyilkos Rend) csak kiegészítő, előzménykönyv! Az Útvesztő c. könyv előtt történteket mutatja be! :)
    Valamint van egy The Maze Runner Files (az Útvesztő Aktái) egy másik előzménykönyvnek mondható, a VESZETT titkos aktáit ismerteti, nincs száz oldal. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hupsz mindig sorozatot írtam, trilógiát akartam, bocsi! :)

      Törlés
    2. Szia, először is nagyon szépen köszönöm ezt a jó hosszú kommentet :D
      Igen, sajnos (vagy nem sajnos, kinek hogy) rengeteget változtatnak a filmben, de azt hiszem ez mindig így van. Bennem is rengeteg kérdés merült fel a film megnézése után, épp ezért szeretném elolvasni a könyvet is. Drága anyukám már volt olyan aranyos, hogy szülinapomra megrendelte az első két részt, szóval hamarosan én is elolvashatom már :D
      A Gyilkos Rendre nagyon kíváncsi vagyok, ugyanúgy mint a harmadik részre :D
      És igen, nálunk is nagy családi kedvenc, mi is együtt néztük meg, és azonnal eldöntöttük, hogy a könyvet is el akarjuk olvasni. :)

      Törlés
    3. Igazán nincs mit (szeretek hosszú kommentet írni, ha valami érdekel).
      Én igazából szeretek olyan filmet nézni amiben ha van is változtatás akkor az is csak egy kicsi, hiszen ebben olyan dolgokat is megváltoztattak ami azért elég jó lett volna. Ha nem olvastál utána a filmnek és a könyvnek, ilyen véleményezős/rajongó oldalon akkor nem hinném hogy sokat mondok azzal hogy Késlégy! Vagy hogy Szikla. Nem hinném hogy tudod hogy ezek mik, de miután elolvastad, szívesen olvasnám (mennyi olvas, jézus) a véleményed az egészről (vagy éppen kiakadásod).
      ui.: Annyira kíváncsi vagyok hogy hogyan fogják kivitelezni a Tűzpróbát. :)

      Törlés
    4. Hasonlóan megcsinálhatnának minden filmet, aminek ismert a könyve mint a Csillagainkban a hibát. Durva mennyire hasonló.

      Törlés