2014. szeptember 13., szombat

Tanulási tippek | Hogyan tanulj betegség után

Sziasztok! 
Gondolom mindenkivel előfordult már az, hogy suliidőben beteg volt egy hétig, majd mikor gyógyulás után visszatért a suliba, a tanárok kegyetlenül íratták a dogákat. Ma abban szeretnénk nektek segíteni, hogy hogyan készüljetek fel az ilyen alkalmakra.


Mindig kérd el a házi feladatot! 
Bízd meg azt az osztálytársadat, akit megbízhatónak találsz házi- ügyben, hogy minden nap írja le neked az aznapi történéseket, amiket órán írtak, stb. Miközben a házit csinálod, az anyagot is megtanulod.
Mikor úgy érzed, hogy a betegség nem nyom el, és jobban vagy, vágj bele a házik megírásába. Nyugodtan nézd meg a könyvből, nem muszály előtte megtanulnod az anyagot.


Jegyzetelj! 
 Ha kész vagy azokkal a házikkal, amik az elő napra kellenek, ugyanezekből a tantárgyakból jegyzetelj a könyvedből. Miközben leírod, rögzül az agyadba, és nem fogod olyan könnyen elfelejteni. A jegyzeteléssel lerövidíted az anyagot, és majd később csak a füzetből kell tanulnod. A fogalmakat könnyen megjegyezhetővé fogalmazd meg, így sokkal gyorsabban rögzül. Ha inkább biztos szeretnél lenni, akkor a fogalmakat a könyvben leírtakból tanuld meg, de azt is írd le a füzetedbe, így csak egy helyről kell tanulnod.


Kezdődhet a tanulás!
Vedd elő a füzeted, amikor úgy érzed, hogy van energiád, és tudsz figyelni. Olvasgasd, nézegesd, és mikor már úgy ahogy tudod, mondd fel magadnak, mintha felelnél. Persze itt még belenézhetsz a füzetedbe, ha valamit nem tudsz, vagy valamiben nem vagy biztos. Így szépen lassan tanulgasd, majd mikor úgy érzed kész vagy, írj egy "dolgozatot". Ezt úgy tudod, hogy egy lapra vagy füzetbe felírsz kérdéseket, majd pár óra múlva minden segítség nélkül megoldod a feladatokat. Osztályozd le, és ha még rossznak találod a teljesítményed, ismételd meg :)


Az a bizonyos nap...
Az első betegség utáni napodon reggel még olvasd át a füzetedben leírtakat, a suliban mondd fel a barátnőddel, és reménykedj, hogy jól fog sikerülni.


Mi is reméljük, hogy segíthettünk kicsit, sok sikert mindenkinek! :)










1 megjegyzés:

  1. Helóka :D
    Remélem nem baj ha jöttem kommentelni:)
    Na... Sajnos nem megy.
    Nem szoktam beteg lenni.
    ~K

    VálaszTörlés