2014. október 1., szerda

Hello Október! | Inspiráció

Sziasztok lányok! Igen, ismét eltelt egy hónap, és egyre jobban az őszbe nézünk. Október egy gyönyörű hónap. Lehulló színes falevelek, puha, kényelmes kötött pulcsik! Gondolom kitaláljátok, hogy az ősz a kedvenc évszakom a sok eső és borús idő ellenére. Persze, a többi évszak is a kedvencem. Attól függ melyikben vagyunk éppen! ;)
Na, de elég is belőlem és a rizsámból, jöjjön is a mai bejegyzés témája! Őszi színek, hangulatjavító tárgyak és illatok, egyszóval( vagyis hárommal): Minden ami ősz!


Őszi színek:
Hogyan is képzeljük el az őszt? Színes falevelek, hűvös idő, gyenge napsütés. Úgy általánosságban.
De milyen igazából? Szürke felhők, amikből megállás nélkül esik az eső, a napot már hetek óta nem láttuk. A lehulló falevelekkel meg csak a baj van, vagyis megvan a délutáni programunk.
Ilyenkor, a bús és szürke időben öltözz színesebben! És ezt most nem úgy értem, hogy neonzöld nadrágot egy citromsárga felsővel! Öltözz úgy ahogy szoktál, viszont egy különleges darabbal dobd fel az egészet. Akár egy színes sálall, vagy egy díszes nyaklánccal.
;)


Őszi illatok, hangulat:
Az eső illata, a friss, hűvös levegő. Kipirult arccal bemenni a meleg lakásba a legjobb érzés. Hozzábújsz a radiátorhoz, miközben meggyújtod a kedvenc illatgyertyád. A forró tea gőzölgése, és ahogy felhúzod a kedvenc bolyhos zoknid. Bebújni a pokróc alá, lazítani egy fél órát, majd feltöltődve visszatérni a teendőkbe. Őszi hangulat? Pipa!



Ünnepek:
Hamarosan itt a haloween! Már Magyarországon is egyre több helyen terjedt el, de még mindig főleg az amerikaiakhoz tartozik.
Mi is van még októberben, ami nekünk, magyaroknak is "igazi" ünnep? Például október 6, a nap, ami az aradi vértanúkról szól. Kicsit korábban: október 4, az állatok világnapja. Akkor ott van még október 23-a, ami az 1956-os forradalomról szól.


És íme néhány ruhaösszeállítás és kép, hogy kedvet kapjatok az újabb hónaphoz! :)


 Ez egy sima, alapösszeállítás. Egy szürke puha felső, fekete nadrág plusz csizma. Az a masnis... valami (?) szerintem öv, vagy karkötő, mindkét esetben feldobja a szettet. A sálat napközben is hordhatjátok, a sapkát azért vegyétek le a suliban! ;) (Már ahol kell)

Kicsit sötét az alapösszeállítás, de a babrózsaszín sállal és körömmel remekül fel lehet dobni. A csíkos óra egy kis különlegességet visz az öltözébe (megjegyzem, nekem is van ilyen órám, csak fekete szíjjal). Esetleg még egy fehér sapkát is felkaphattok a hideg reggelen.

Bevallom, ezt az összeállítást nem pont ebbe a bejegyzésbe terveztem, de szerintem ide is megfelelő. A világoskék farmerdzseki egy kis világosságot visz az öltözékbe. Ráadásul ez az összeállítás sportos is, szóval akár még egy kis erdei sétára is alkalmas lehet. :)














Valamiért a karácsony jutott eszembe.. Na jó, én most azonnal kijelentem, hogy meghülyültem.
Még csak most kezdődött el az október! Hol van még a karácsony? :D 

Egy gyönyörű, festett kép. Színvilágával belopta magát ide :)




Őszies hangulat.. Na az most már tényleg megvan! :)




Egy kis erdei séta. Olyan gyönyörű az a levél! *.*




Őszi montázs, ah, ezek a képek gyönyörűek!





Nos, ennyi lett volna ez a bejegyzés, remélem, hogy tetszett, és hogy inspirálódtatok kicsit! Sajnáljuk, ha mostanában nem vagyunk, de igyekszünk ez ellen tenni! 
További szép napot mindenkinek! :)


A képek forrása: google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése