2014. október 29., szerda

Sportok minden mennyiségben

Halihó lányok!
 Még régebben (meg pénteken is)  a facebook csoportunkban kértétek, hogy legyenek mozgással kapcsolatos bejegyzések, így hát (kicsit megkésve, ezért is ezer bocsánat) összegyűjtöttem pár sportágat, amik érdekelhetnek titeket. :)


Futás
Mindenki ismeri, viszont a hatását nem igazán tudja mindenki. A futás hatására  edzettebbé, kitartóbbá válunk. Nem kell hozzá nagy felszerelés, csak egy kényelmes edzőcipő. Bárhol elvégezhető, faluban, városban, erdőben, és külön, a futásra kijelölt helyeken is. Napi fél-egy óra futás / kocogás elég is, nem kell két-három órára gondolni.



Úszás
Szerintem ez az a sport, ami tényleg sok mindenre jó. Például gerincferdülésre lehet megoldás, ha heti egyszer- kétszer lemész az uszodába úszni egy fél órát. A felső és alsó testfélre egyforma munka hárul, így az összes izmot megmozgatja.



Teniszezés
Menj el a barátaiddal teniszezni! Nem baj, ha nem megy elsőre, majd belejösz! Megmozgatja a karod izmait, a hátad, és a vállad is. Ráadásul nagyon jó szórakozás.


Biciklizés
Pattanj fel a kedvenc bringádra, és tekerj! Erősítheted a lábadat, farizmodat. Ráadásul ha barátokkal mész lehet közben jókat beszélgetni.
Egyetlen hátránya az, hogy télen, és esős időben nem tudsz menni, viszont létezik a szobabicikli is, ami ilyenkor is jó barátod lehet.

Túrázás
Öltözz kényelmes ruhába és cipőbe, és irány az erdő! Túrázz a barátaiddal, és közben csodáld meg a természet szépségeit! Csodás formájú lábaid lesznek, ha rendszeresen csinálod! ;)


Röplabdázás
Játszhatsz teremben, vagy az udvaron, nem kell hozzá csak egy háló és egy jó labda. Játssz a családoddal, barátaiddal, biztos, hogy mindegyikőtöknek izomláza lesz másnapra! A röplabdázás közben erősödik a karod, vállad, hasad, lábad és mellkasod izomzata!

Lovaglás
Pattanj nyeregbe, és hajrá! Formálja a belső combod és a feneked is. Ha szereted a lovakat, akkor ez a te sportod :D


Sétálás
Sétálj körbe a városban, vagy járd végig a kedvenc bevásárlóközpontod! Ha inkább a természetben sétálnál, látogasd meg az erdőt, esetleg tó- vagy folyópartot is!


Kajakozás
Pattanj be a kajakba és evezésre fel! Kiválóan erősödnek a karizmaid és a hátizmaid is! Valamint az egyensúlyérzéked is javulhat.

Tornázás
Jógázhatsz, hastáncolhatsz, vagy csak simán talajgyakorlatokat is végezhetsz! A lényeg, hogy átmozgasson, megerősítsen.

Kondizás
Nem tudom, ez mennyire számít sportnak, de erősödnek az izmaid. Nem olyan élvezetes (?), mint más, de az izomzatod gyorsabban erősödhet.

Foci, és egyéb csapatjátékok
Remekül átmozgatnak, és közben még jól is szórakozunk. Fejlődik az ügyességünk, és a koncentráló képességünk.


Télisportok
Síelj, snowboardozz, szánkózz, vagy túrázz a hegyekben! A friss, hideg levegő jót tesz a tüdődnek is, megtisztítja azt.De öltözzetek melegen: nehogy megfázás legyen a vége! ;)



Nos, ennyi lett volna, remélem tudtam valakinek segíteni, és hogy inspirálódtatok kicsit. Ne feledjétek, ha netán fogyni szeretnétek, ne éheztessétek magatokat, hanem inkább sportoljatok! Szebb eredményt érhettek el vele.







3 megjegyzés:

  1. Kedves Adel!
    Nagyon tetszenek a posztjaid, és arra kérnélek, hogy írj egy posztot a táncról is. Hogy milyen stílus a legjobb, melyik stílus melyik testrészünket mozgatja meg stb.
    Remélem nem haragszol, de ha nem akarsz, nem kell írni róla :)
    puszi, Franci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Franciska! :)
      Először is köszönöm szépen :)
      Másodszor pedig: Dehogy haragszok, örülök is, hogy írtál egy jó ötletet! :D

      Törlés
  2. Helo :)
    Kommentelek. Sorrendben.
    (De csak mert párszor mondtad, hogy nem zavar;) )
    1. Ohh igen. Úúúúúúgy tudtam, hogy benne lesz. És úúúúúgy utálok futni. Brr.
    Na de ennek ellenére, azért szoktam. Igaz, fél óra tán már tök unatkozom közbe, meg hisztizek, hogy meg akarok állni, de, szoktam. RESPECT (igen, csupa nagybetűvel) NEKEM.
    2. Hát nálam az úszás=fuldoklás. Legtöbbször. De sebaj, még élek, és már csak egy évet kell átevickélnem (szóvicc, haha, majdnem poén).
    3. Ház izé. Nem teniszeztem.
    4. Ahh. BICIKLI?! Még mindig az osztáykirándulásunk sokkján vagyok, vagyis egyik nap 40 km tekerés. Hát az bőven elég volt egy életre. (Vagy egy évre, mert ha jövőre is oda megyünk, az fenomenálisan klassz lenne.)
    5. (Amúgy feltűnt, hogy egyáltalán nem számozva vannak a sportok. Tényleg.
    Ú. Ez. Tök. Jó. Lehet. Na és majd egyszer csak összejön. :D
    6. Nem tudok szerválni. (Pedig mikor a röpizést vettük tesin, mindig a nyerő csapatba voltam. Persze nem rajtam múlt, nem igazán megy.:D)
    7. http://data3.whicdn.com/images/112671576/large.jpg
    Sajnálom az icipici trágár kifejezést a képen, de ha egyszer ez jutott eszembe...
    8. I take the dog for a walk. Vagy mi. Nem vagyok jó angolos.
    9. Nem burultam fel.Sajnos. Pedig igazan iyekeztem. De a mogottem ulo egyszeruen megfogta a derekam es attolt az en felemre. Pech.
    10. Nem az erossegem. (Na de mi is az?:O:D )
    11. Nem tudom hány éves kor alatt nem igazán ajánlott, fejlődő szervezet és miegymás. (Ezt meg kéne mondani az edzőknek is :D )
    12. Hát már ideje lenne fejlődnie a koncentrációképességemnek így lassan 7 év után.:D
    13. Kivétel, ha hó kerül a pofádba (akarom mondani szádba). Akkor aztán határozottan nincs semmiféle tüdőtisztítás, inkább gyulladás. Ide nem teszek smileyt, de ide lehet azért képzelni.

    Na,remélem még nem kívántok a pokolba, én határozottan elvagyok a kommentek irogatasaval.:D
    ~K

    VálaszTörlés