2015. április 4., szombat

Spring-thing | Szépség és egészség tippek tavaszra


Sziasztok! A nevem Kendall és ez a legelső bejegyzésem, mely abból a célból jött létre, hogy talán a következő bejegyzésem már új adminként írhassam. Szerettem volna valami olyasmit hozni első alkalommal, ami számomra, s szerintem még néhányatokra nagy hatással van. Akárcsak más lányok, én is álmodom a tökéletes alkatról, amit remélem, idén el tudok érni. Tisztában vagyok vele, hogy nincs olyan, hogy „tökéletes alkat”. Valamint néhány sminkelési tippet is hoztam az olyan kétbalkezeseknek, mint amilyen én vagyok egy tusvonal meghúzása esetén.
Vagyis ez a bejegyzés többről fog szólni, mint holmi hogyan-lendülj-formába típusú poszt. Vegyítettem a szépség és egészség feladatkritériumomat, s létrejött ez. Remélem valamit segítettem ezzel, vagy ha nem is segítettem, legalább tetszettek a képek a szövegben. :)

1. Tavasz-panasz
                A nyár közeledtével a tinédzser lányok tiszta depisek. Hogy miért? Karácsonykor még boldogan nyúltunk nagymama házi készítésű bejgliéhez, vagy mézeskalácsához; szilveszterkor a haverokkal ittuk a sok egészségtelen szénsavas üdítőital és nagy marékkal falatoztunk a közeli chipses tálból. A télen melegen tartottuk magunkat a sok szemétkajával, s most, hogy a tavasz beköszöntött, vagy a szülőket, vagy a tanárokat, vagy pedig az osztálytársakat okoljuk, igaz?
Az összes lány – akit én ismerek –, él-hal a bikini body-ért, de úgy igazán egyikük sem tesz érte. Hogy miért? Nincs motivációjuk, ülnek a babérjukon, várják, hogy a súlyfelesleg olvadni kezdjen csak úgy magától, miközben továbbra is a McDonalds-ba járnak minden hétvégén.
A tippjeim a következőek lennének, amelyek nem igényelnek különösebb erőbedobást:

- Növeld a napi folyadékbevitelt. Itt nem szeretnék kitérni arra, hogy mennyire fontos elegendő vizet inni, mert szerintem ez egy alap dolog. Minden oldalon, YouTube videóba csak ezt lehet hallani. Napi nyolc pohár, bla bla bla… Minden étkezés előtt, ha iszol egy pohár vizet, kevesebbet fogsz enni, hidd el. Néha, amikor azt érzed, hogy éhes vagy, valójában csak szomjazol. Igyál az adott adag elfogyasztása után is egy pohárral és biztosan jól fogod magad érezni.

- Találd meg az egészségtelen dolgok egészséges verzióját. Ez egyszerű. Például fehér kenyér helyett válaszd a barnát. Vagy állati zsiradék helyett használj növényből sajtolt olajt (olívaolaj, kókusz olaj/zsír), normál joghurt helyett görög joghurtot (nem a Danone féle görög joghurtra gondolok)

- Ne kényszerből eddz! Ne azért menjél le az edzőterembe, mert kalóriát akarsz égetni. Ha ez a célod, akkor inkább le se menj kondizni. Tedd rá a kutyádra a pórázt és vidd el egy körre. Vagy ha nincs kutyád, hívd fel valamelyik barátod és menjetek el sétálni vagy biciklizni. Akár a házban is maradhatsz, lépj fel a Spotify-ra, rakj be egy lejátszási listát és élvezd a zenét. Egyedül vagy társaságban, olyan gázul táncolhatsz, ahogy csak akarsz, üvöltve énekelheted a szöveget is, s még jól is érzed magad. Nem kell aggódni azért, hogy a haverod kinevet a twerkelésed miatt, ami a házban történik, az a házban is marad. Plusz még kalóriát is égettél!

- Egyél sokszor, de keveset! Múltkor olvastam egy cikket, amiben arról írtak, hogy mennyi is a megfelelő mennyiségű étel egy adagban. Azt mondták, hogy mivel a gyomrod körülbelül akkora, mint a két öklöd együttvéve, ha két ökölnek megfelelő mennyiséget eszel, akkor jó vagy. Hülyeségnek hangzik, nekem sem mindig sikerül betartani, de van benne valami igazság. Ha többet eszel, a gyomrod kitágul és pufibbak érezheted magad.

Untitled- Aludj többet! A nyolc óra alvás kötelező! Akármilyen csábító is a PLL következő része, vagy a könyv következő fejezete, illik ezt hétköznap is betartani. Ugyanis amíg alszol, a tested lebontja az aznap bevitt tápanyagokat, így ha rendesen kialszod magad, úgy kelsz, hogy azt érzed lapos a hasad. Sőt, lapos a hasad. Ha viszont a folyamat végezte előtt kelsz fel, ez a hatás elmarad, valamint még zsírlerakódás is előfordulhat.

2. Szépséges szünet
                Használd ki a szünet hátralevő napjait és tesztelj néhány szépségtippet, mielőtt a dolog élesben menne a suli falai közt. Hogy mire is gondolok itt? Hódíts göndörebb és dúsabb pillákkal, legyél biztos a szemöldököddel kapcsolatban és készíts magadnak gyors hullámokat a reggeli sietésben.

    Use your lash curler to get the perfect eyeliner sitch.Stuck on how to get the perfect cat eye? Use a credit card to make a foolproof line.
  • Tökéletes cicaszemeket szeretnél? Tépj le egy darab celluxot, ragaszd a megfelelő helyre és ragadd meg a tusodat vagy a szemceruzádat!
  • Melegítsd fel egy kicsit a szempilla göndörítődet hajszárítóval, majd melegen göndörítsd be a pilláid, így azok sokkal tartósabbak lesznek.
  • Szempillaspirál használata előtt hintőporozd be a pilláidat, így azok sokkal dúsabbnak fognak hatni.
  • A szempilla göndörítőd felső részére kend fel a szemceruzádat, majd a megszokott módon tedd a pilládhoz és nyomd össze. Szemkihúzás: pipa.
  • DIY gél szemceruza: hajszárítózd meg a normál szemceruzát, hagyd 15 másodpercig hűlni, majd használhatod is!
  • Száll a hajad? Ragadj meg egy régi fogkefét, fújj rá egy kis hajlakkot, majd menj át a kefével a hajadon. Bye-bye idegesítő hajszállás!
  • Nem maradnak meg a hajcsatok a hajadban? Hajlakkozd be őket a hajba helyezés előtt!
  • Rakoncátlankodik a szemöldököd és nincsen szemöldök zseléd? Fújj a szemöldökfésűdre egy kis hajlakkot!
  • Gyors hullámokra vágysz? Csavard vagy fond be a hajad, miközben a hajvasaló melegszik, majd menj vele át egy párszor a hajadon. Hello beachy waves!
  • Zsírosodásra hajlamos a bőröd? Vágj pár darabot a sütőpapírból, majd tapogasd át vele az arcod, amikor szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése