2015. április 5., vasárnap

Kikapcsolódás a szünetre

Sziasztok! (:
Nem hiszem, hogy ismerősnek tűnhetek most a szemetekben. Próba időn vagyok az oldalon és még mellettem páran. Ez a kis cikkem is erre az alkalomra készült el. A nevem Virág, és remélem hasznos tanáccsal tudlak titeket ellátni.

Sokatoknak még csak szerdától kezdődött el a tavaszi szünet, de vannak olyan szerencsés hajadonok (mint én), akiknek egy kicsivel hamarabb. Szeretnék benneteket ellátni pár tippel mit érdemes, illetve hasznos csinálni az időtökben, vagyis ha unatkoztok. Szerintem el is kezdem a sorolásokat, mielőtt még rám zárnátok az ajtót.

Friss levegő
Sokszor hallhatjátok a szüleitektől vagy nagyszüleitektől, hogy miért nem mentek ki a kertbe egy kicsit vagy sétáltok egyet a környéken, esetleg eltekertek a bicikliteken messzire, és ebédre visszaértek, mint kiskorotokban. Igaz, hogy a mi generációnk beleszületett az internetháló világába. Mindenhol, mindenkinek van, és használja - egész pici gyerekeknek lehet a kezükben egy hatalmas érintőképernyős mobil. Elgondolkoztál már azon, hogy mi történne, ha kimozdulnál, és nem csak egész nap a géped előtt ülnél a kemény székeden? Nemcsak az a kikapcsolódás, hogy a szünet nagy részét technikai kütyük közt töltsd. Akár a kertben festhetsz, olvashatsz, illetve kutyáddal, macskáddal játszhatsz egyaránt. Mennyire jól esik majd a kutyádnak, ha elkezded minden reggel és este sétáltatni.

Pihenés
S, ahogy az előző részben megemlítettem nemcsak a telefonod létezik. Nem muszáj elmenned a városba, egy közeli parkba, ha nincs kedved. A lakásodban is van sok kellemes szabadidős program.
  • Vegyél le egy könyvet a polcodról, és olvass, ha közben hangulatra vágysz gyújts gyertyát, s mellé egy bögre tea.
  • Forró fürdő, a legjobb ilyenkor. Mécsesek a kád szélére, habos vízben ülve egy hangulatos zenével a háttérben. Ki nem tud ilyenkor ellazulni? Ha szeretsz újságot olvasni, divatlapot még azt is bevihetted, és elszórakoztatt a habok vagy éppen az illatos fürdőbomba közt.
  • Alkoss. Rajzolj embereket, állatokat, tárgyakat, bármit, amire vágysz. Fesd le a kedvenc énekesedet a poszteredről vagy az albumáról. Írj egy sztorit, és bontakozd ki a szálait.

Család
Eddig nem volt időtök egymásra? Anyukád panaszkodik, hogy sosem vagytok egy teljes napot együtt? Itt az idő! Társasazzatok, nézzetek film-maratont (pl. Gyűrűk-ura). Keressetek sorozatot, amit az egész család élvezni tud (pl. Friends). Menjetek el kirándulni, s erre a barátaidat is hívhatod, és annak családját.



Tanulás

Ha a szüleid dolgoznak, a testvérednek van programja (de nem veled), a barátaidnak is más programja van, akkor sem kell síránkozni, mégha a kedvenc sorozatod új része nem jött ki, vagy nincs mit olvasnod. Helyette vedd elő a tanulnivalókat (mégha a szobád sarkába dobtad is), és írd meg a házikat, kezdj el tanulni a tantárgyakra, persze fokozatosan. Oszd be az idődet, hogy melyik nap mennyit akarsz erre szánni.





Sport

Nem jut eszedbe semmi, amit csinálhatnál? Sportolj! Járj el futni vagy végezz tornagyakorlatokat otthon a szobádban, esetleg biciklizz.


Remélem tudtam segíteni nektek, s további jó pihenést!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése