2015. június 23., kedd

12+1 ötlet nyárra unatkozás helyett

Sziasztok,
Ma tippeket adok nektek, hogy mit csinálhattok, hogyha unatkoztok nyáron (de akkor is jó tippek, ha nem unatkoztok).

1. Készítsetek zenés videó klipet!
   Izgalmas lehet, ha barátokkal csináltok egy klipet. Akár úgy, hogy egy zenére vagy egy olyan zenére, amit ti énekeltek a videó alá. Végén lehet, kiderül, hogy tetszik nektek és ezzel is szeretnétek foglalkozni és egyben egy hasznos időtöltés is.



2.  Játsszatok az állatotokkal! 
      Mivel iskola időben senki sem idő milliomos, ezért a nyarat arra is kihasználhatjátok, hogy a házi állatotokkal játszotok. Tanítjátok, elviszitek parkba játszani. Hogyha nincsen saját házi állatod, akkor pedig egyik barátoddal akinek van beszélhetsz, hogy a házi állatával csináljatok valamit!

3.Írjatok verset, dalt, novellát/színdarabot, naplót!
      Naplóírást emelem ki külön. Naplót akár a lejjebb említett fényképes naplóval össze lehet kötni vagy a már meglévő naplótokkal. Leírjátok, hogy milyen volt az adott élmény és képekkel illusztráljátok. Vers, dal, novella/színdarab íráshoz, pedig annyit, hogy nem lényeg, hogy milyen hivatalos kritériumnak felel meg. Magatoknak írjatok, és ki tudja, a nyár végére lehet, rájöttök, hogy szerettek írni.


4. Tanuljatok meg grillezni, sütit sütni, kenyeret sütni, főzni!
   Ezeket akár a legjobb barátotokkal/ barátnőtökkel is tanulhatjátok és akkor még izgalmasabb. Akár saját receptet is tudtok kitalálni.

5. Készítsetek  saját tervezésű pólót vagy CD-t a kedvenc nyári zenéitekből! 
    Pólót megtervezhetitek először gépen vagy akár azonnal egy pólóra. Hogyha baráttal csináljátok, akkor akár még izgalmasabb lehet. Először csinálhattok CD-t a kedvenc nyári zenéitekkel, majd a pólót és akkor lesz mit hallgatnotok pólókészítés közben.
Kép, csak illusztráció. Tehát én az írásomban nem ilyenre gondoltam, sőt.


Abban az esetben, ha odakint rossz az idő... 


6. Tanulj!
    Igen, tudom ez így érdekesen hangzik, de nem is úgy értem, mint az iskolában. Hanem, hogyha érdeklődsz egy nyelv iránt, mert esetleg az iskolában is fogod, tanulni vagy már tanulsz, de fejlesztenéd a tudásod, akkor van egy nagyon jó oldal. Lényege annyi, hogy majd kiválasztod, hogy magyarul beszélsz, és például kiválasztod nyelvnek a spanyolt, és hogyha a cím magyarul lesz, akkor az egész szöveg is spanyolul és magyarul lesz. Jó, így lehet, nem értitek meg, tehát inkább linkelem az oldalt: KATT

7. Tartsatok film maratont!
    Szerintem sokan vagyunk, akik szeretnek sorozatokat nézni, de iskola időben nem jut rá időnk. Nyáron, pedig mikor meleg van akkor nincsen kedvünk, bent lenni és punnyadni a számítógép előtt. Azonban ha esik az eső, akkor nem tudunk kint lenni, így ilyenkor véleményem szerint meg  szabad engedni magunknak, hogy sorozatot/sorozatokat nézzünk. Ilyen oldalnak ajánlom a, Sorozatbarát.com-ot. Személyes tipp, hogyha van indavidós rész, akkor azt célszerűbb megnézni.

Persze egészséges nasit egyetek csak ;)
8. Hívd át a barátaidat és legyetek együtt!
    Hogyha a szüleid is megengedik, akkor hívd át a barátaidat és csináljatok együtt benti programot. Társasozzatok, táncoljatok, karaokézzatok, vagy bármit, ami mindenkit leköt.


9. Olvass!
   Esős időben jó időtöltés az olvasás is. Akár a kötelező olvasmányt, vagy azt a könyvet, ami tetszik éppen neked. Könyv helyett olvashatsz blogokat is. Interneten nagyon sok történetes blog is megtalálható, ami szintén jó időtöltés lehet.

Kép, csak illusztráció, ami tudjunk be annak, hogy olvassunk blogot! ;)
10. Tarts szépség és fittnes napot!
   Szépség nap alatt azt értem, hogy csinálj arc/haj pakolást. Vegyél egy meleg fürdőt és közben relaxálj. Fesd ki a körmeidet, akár mintát is próbálhatsz festeni rá. Hogyha szeretsz sminkelni, akkor próbálj ki új sminkeket (de ne felejtsd el lemosni).  Fittnes napot, pedig úgy értem, hogy az interneten vannak fittnes videók és tornázhatsz rá, megy az idő és hasznos is. És ki tudja? Lehet, megszereted az otthoni mozgást is.

11. Kísérlezzetek a konyhában!
     Foglaljátok el a konyhát és találjatok ki nyárra való ételeket és italokat. Akár olyat is elkészíthettek, amihez a neten találtok receptet, akár sajátot is kitalálhattok.


12. Készítsetek fényképes naplót a nyaratokról!
   Akár 1 év múlva, akár több év múlva öröm  lesz vissza nézni, hogy milyen volt nyaratok. Milyen élményekben volt részetek és idén nyáron is lesz egy kis elfoglaltságotok.



+ 1. Hetente nézzetek fel az oldalra a friss cikkek miatt!


Remélem hasznos volt nektek ez a bejegyzés és köszönöm szépen Adel-nak a segítséget!
                                                                        &

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése