2015. június 26., péntek

Mit tehetünk izzadás ellen?

Sziasztok!
 Itt a meleg, a jó idő, a napsütés, a boldogság (?)! A hosszú tél után végre kibújhatunk a kabátokból, elég egy lenge top, egy rövidnadrág, strandpapucs és végre élvezhetjük a meleget! Igen, valaki így fogja fel a nyarat, valaki viszont egyre inkább félni kezd, ugyanis a meleg beköszöntével az izzadás is megkezdődik. Az izzadás teljesen természetes dolog, a szervezetünknek szüksége van rá, hogy ne melegedjen túl a testünk. Mindenki különböző, így nem mindenkinek ugyanolyan erőteljes az izzadása. Valakinek szinte alig termelődik verejtéke a nap folyamán, valaki pedig egész nap szenved a foltokkal. De mit is lehet ez ellen tenni?

1.Megkeressük az izzadás okát.
Ha éppen serdülőkorban vagy, és az év minden részében izzadsz, akkor ez ellen nem igen lehet mit tenni, hiszen ez a serdüléssel jár, és egy idő múltával szépen elmúlik a fokozott verejtékezés. De ha mégsem, akkor ne csak este, hanem reggel is zuhanyozz le, hiszen lehetséges, hogy éjszaka is megizzadtál. Ha nincs reggel időd, akkor nedves törlőkendővel töröld át magad, és már mehetsz is!

2.Napközben...
Ha napközben érzed, hogy megizzadtál, akkor hordj a táskádban nedves törlőkendőt, és töröld át magad vele! Felfrissít, a szagokat is eltűnteti. Érdemes a különböző márkák között keresgélni, hiszen mindenkinek más válik be.

3.Izzadásgátló
Reggel, a nap folyamán, zuhanyzás után használj izzadásgátlót! De azt ne felejtsd el, hogy még izzadás előtt fújd magadra, hiszen utána már teljesen felesleges. Ha például tesin izzadsz meg nagyon, akkor tesi előtt használd, majd utána használj nedves törlőkendőt és utána fújd be magad.

4. Stressz?
Bizony, a stressz is okozhat izzadást. Ne stresszelj, legyél nyugodt és kiegyensúlyozott. Ne görcsölj rá a dolgokra, és akkor nem lesz semmi gond. Csak lazíts ;)


5. Lábizzadás?
Vannak, akiknek melegben izzad a lába. Nem mernek topánkát sem felvenni, mert nehogy érezzék mások, hogy izzad a lábuk és, nehogy rossz szaga legyen. Nekik tudom ajánlani, hogy próbálják ki a Helia-D Lábizzadás gátló permetet, ami hűsíti is a lábakat. Naponta egyszer este kell ráfújni a talpakra és rövidebb időn belül, tapasztalhatják, hogy nem izzad a lábuk. Krém mánián is lehet sok véleményt olvasni.




Nos, remélem tudtunk segíteni, a segítséget innen is köszönöm Violetnek!





&











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése