2015. július 1., szerda

Könyvlista nyárra | 2015.

Sziasztok!
 Ilyen bejegyzés még nem nagyon volt, de gondoltam megosztom veletek a könyvlistámat, ami azokból a könyvekből áll, amiket el szeretnék olvasni a nyáron. Suliidőben eléggé lemaradtam az olvasással, így például amelyik könyvet el akartam olvasni szeptemberben, azzal kb. májusig kellett várnom a tanulás ás fáradtság miatt. Na mindegy is, nézzük a könyveket.


1. Suzanne Collins - Az éhezők viadala


Az első könyv (pontosabban trilógia) az Éhezők viadala lenne. Még márciusban megkaptam mindhárom részét a születésnapomra, de csak most jutottam el odáig, hogy elolvassam az első részt (Igen, eddig az útvesztő mindhárom részével kötöttem le magam). Igazából tudtam jól, hogy egy fantasztikus könyvvel állok szemben, de ilyen jóra nem számítottam. Egy délután alatt kiolvastam, közben fel sem keltem, csak faltam az oldalakat. Mondanom sem kell, mindenkinek ajánlom, aki egy kis izgalomra vágyik, és biztos vagyok benne, hogy egy héten belül kivégzem a másik kettő részét is. 

Egy kis ízelítő: 

Életben tudsz maradni egy olyan vadonban, ahol mindenki az életedre tör? Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.
2. Leiner Laura - Bábel
Ez a könyv is a listámon volt egy ideje, viszont csak tegnap sikerült a kezem közé vennem. Ami azt illeti, éppen fesztiválhangulatban voltam, mikor el kezdtem olvasni (megjöttek z OVS jegyek, teljesen bezsongtam), és azt kell hogy mondjam, Leiner Laura hozta a formáját. Humoros, szerethető kis könyv ez, én nagyon jól szórakoztam az olvasása közben. (Habár éjjel fél kettőkor nem hiszem hogy anyukám örült a feltörő nevetésemnek... Na mindegy)

Egy kis ízelítő:
Bábel. A legnagyobb nyári zenei fesztivál, valahol Pápa mellett. Mi lehet jobb annál, mint tizenhét évesen, életedben először, egy hetet eltölteni itt a barátaiddal? Zsófi többek között azért érkezik, hogy találkozhasson Anthony Kiedisszel, aki a zárónapi koncerten lép fel. Na, de addig még sok minden történik vele, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával az Európa, Ázsia, Afrika és Ausztrália színpad körül… 
Bábel. Ha voltál már fesztiválon, azért fogod szeretni, ha még nem voltál, azért.
 3. Anna Todd - Miután (After)

Huh, nos, én ezt a könyvet már olvastam wattpadon angolul (egy kis nyelvtanulásnak tökéletes volt), és kedvet kaptam hozzá, hogy elolvassam magyarul is, mert ugye, angolul nem teljesen értettem mindent. Ráadásul, egy kis érdekesség, hogy az After eredetileg egy Harry Styles fanfiction volt wattpadon, amit Harry is elolvasott (azért ez nem semmi). De a személyiségi jogok miatt persze a banda és Harry neve meg lettek változtatva, de nekem így is tökéletesen megfelel.

Egy kis ízelítő:
Tessa igazi jó kislány. Egy rendes fiúval jár már évek óta, vannak tervei, ambíciói, és az anyja ügyel rá, hogy az élete a megfelelő irányban haladjon tovább.

Aztán elsőévesként beköltözik az egyetem kollégiumába, és találkozik Hardinnal. Azonnal feltűnik neki a tetovált, piercinges fiú, aki angol akcentussal beszél, és mindenben különbözik attól, amit Tessa az addigi életében megszokott.
4.John Green - Csillagainkban a hiba


Nos, én ezt a könyvet már régebben olvastam, de aki még nem tette meg ezt, annak nagyon ajánlom, hogy sűrgősen pótolja. Nem hiába lett olyan felkapott ez a könyv. Egyszerűen olyan szép, és tanulságos, a szereplők nagyon is szerethetőek, az egész olyan megható. Sírni ér rajta.


Egy kis ízelítő:

A rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni…
5. John Green - Alaska nyomában


Na, mivel a csillagainkban a hiba nagyon tetszett, gondoltam kipróbálok valami mást is az írótól. Rögtön találtam kettőt is, de még egyiket sem sikerült a tulajdonomba tudni.


Egy kis ízelítő:
A tizenhat éves Miles Haltert elbűvölik a híres emberek utolsó mondatai és unja otthoni biztonságos életét. A középiskola után rábeszéli szüleit, hogy írassák be egy bentlakásos iskolába, mert abban bízik, ettől talán megváltozik addigi unalmas élete. Itt ismerkedik meg Alaska Younggal, az okos, vicces és halálosan szexi lánnyal, valamint Chippel, az ösztöndíjas zsenivel, aki kollégiumi szobatársa lesz.
Százhuszonnyolc nap alatt Miles élete gyökeresen megváltozik, miközben Alaskát önpusztító viselkedése a végső tragédia felé sodorja.


6. John Green - Katherine a köbön

Igen, újabb John Green könyv... De hát.. Próba szerencse. Ráadásul nekem a sztori nagyon érdekesnek tűnik, kíváncsi vagyok, mit fog ebből kihozni az író.

Egy kis ízelítő:

Tizedik Katherine csak azt akarta, hogy barátok legyenek. Tizennyolcadik Katherine e-mailben rúgta ki. K-19 összetörte a szívét. Colin Singleton kizárólag Katherine nevű csajokra bukik. És ha sikerül összejönnie valamelyik Katherine-nel, akkor Colin előbb-utóbb lapátra kerül. Hogy egészen pontosak legyünk, eddig tizenkilenc alkalommal. Colin, az anagrammakedvelő, elkeseredett gyermektehetség tízezer dollárral a zsebében, egy vérszomjas vaddisznóval a nyomában és az anyósülésen túlsúlyos, Judy bírónő-rajongó barátjával kalandos útra indul, de egyetlen Katherine sem bukkan fel a láthatáron. Colin elhatározza, hogy megalkotja az Alapvető Katherine előreláthatósági elméletet, amely reményei szerint bármely Kirúgott számára képes megjósolni bármely kapcsolat kimenetelét, és ezáltal talán visszaszerezheti a lányt.


7. Ciera Cass - A Párválasztó - Az Elit - Az Igazi
Már régóta szemezgetek ezzel a három könyvel, és érdekesnek tűnnek. Mindenféleképpen el szeretném olvasni mind a hármat, kíváncsi leszek, mivel is fogadnak majd a lapok.

Egy kis ízelítő (Párválasztó):

A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással.
America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz közdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan.
Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.


Aki még alig van benne az olvasás világában, de szeretne ezen változtatni, annak most ajánlanék pár könyvet, amiket eddig olvastam, hátha nektek is megjön hozzájuk a kedvetek.

8. James Dashner - Az Útvesztő - Tűzpróba - Halálkúra

Én személy szerint nagyon imádom ezeket a könyveket, szóval nektek is nagyon ajánlom! Elmélkedősek, fejtörőek, de közben izgalmasak is! :)9. Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi

Rengetegen ismerik, valakik szeretik, valakik már nem annyira, viszont én ezek a könyvek miatt szerettem meg az olvasást. Akkoriban azt gondoltam, ennél jobb könyvek nincsenek, de rájöttem, mégis. Hát, kezdő olvasóknak ez a legjobb választás :) Mondjuk én is most megyek kilencedikbe, ahogy Reni, de nem akarok olyan sorsra jutni, ahogy ő... Habár nagyon arrafelé billenek.. Könyvek, kitűnő bizonyítvány. Ajaj, be kell piszkolnom magam. *Csak viccelek, élvezem a stréberséget* *Dehogy vagyok stréber*


10. Meg Cabot - A Neveletlen Hercegnő Naplója


Nos, az az igazság, hogy én csak az első három részt olvastam (de azokat imádtam), viszont elég jó kis könyvsorozat, tervezem, hogy befejezem. ( Úristen, ennyi könyvet venni... Teljesen le fogok gatyásodni.. Na mindegy. )
Na, ennyi lett volna ez a bejegyzés, remélem sokatoknak hasznos volt, és nektek is megjött a kedvetek az olvasáshoz. A véleményeteket az egyes könyvekkel kapcsolatban nyugodtan írjátok meg, kíváncsi vagyok a külső szemlélők véleményére is! :)
Hamarosan találkozunk, lessétek az oldalt! ;)


8 megjegyzés:

 1. Szia! Nagyon jó bejegyzés lett és még annyit szeretnék, hogy a Bábelt minél hamarabb olvasd el, szerintem valami fantasztikus! Az egyik kedvencem az írónőtől! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Köszi, hogy írtál :) És igen, a Bábelt sikerült is egy nap alatt kiolvasnom, és én is imádtam, nagyon jól bele tudtam élni magam az egészbe :D

   Törlés
 2. Útvesztő trilógia *o* Legjobb könyvek! <3

  VálaszTörlés
 3. Nem rossz könyvek :D
  John Greenhez csak annyi, hogy tőle szerintem a Papirvarosok a legjobb. ;)
  Aztán Alaska nyomában.
  A Katherine a kobont meg a Will&Willt most tervezem meg csak, viszont a Csillagok hibája (direkt írom máshogy a címet amennyiszer csak tudom), valami szörnyűseges volt
  volt. Pedig én becsszo akartam szeretni. Na mindegy is.:/
  Leiner Laurat passzolnam a karakterek jelleme miatt. :D (amúgy ha az nem lenne olyan rémes esküszöm fenomenális író lehetne, a könyvei egyszerűen olvastatjak magukat *o*)
  Na és After... Én abból (kövezzetek meg) Larrys fanficet olvastam csak, de így ahogy elnezem fullra ugyanaz a sztori, csak Larryben. Na de persze csak borító alapján, mert sertonek érzem Harryt leHardinozni.
  Oké abbahagyom ezt a hülye beszédet ám, Csak John Green (na neg Harry) miatt kezdtem el írni kommentet.
  Egyébként jó kis blog, és ha elviseled ezt a szofoso stílust néha kommentelek is a szimpla benezes helyett.:D

  (nem vagyok benne biztos hogy az összes szó létezik amit lefirkantottam)
  ~K

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Leiner Laura karaktereivel én sem vagyok kibékülve, régebben, mikor még nem voltak nagy igényeim a könyvekkel szemben, imádtam az SZJG-t, de most, visszagondolva, a karakterei borzalmasak voltak (Renit jelen pillanatban nagyon nem szeretem, egyszerűen olyan szerencsétlen hogy az hihetetlen, de Laurának jól sikerült leírnia, hogy pontosan milyenek a szereplők). Én szinte a poénok miatt olvasom el a könyveit, sokat szoktam rajtuk röhögni :D
   Az Afteren amúgy kiakadtam egy kicsit mert nem valami kreatív ez a Hardinozás... A Larrysre nagyon kíváncsi vagyok, esetleg el tudnád linkelni? Nagyon megköszönném :D
   És persze hogy elviselem a kommented, kíváncsi vagyok mások véleményére is :D
   Köszi hogy írtál :)

   Törlés
  2. Ahw vegre valaki aki nem elvakult Leiner Laura rajongó :D
   A hardin név meg ahh. Inkább illik egy öreg professzorhoz vagy egy jól szocialt urgehez. Na mindegy :D
   A larrys pedig úgy van, hogy az első talán száz rész az első évad és az van egy külön blogon, aztán a második évad (azt meg most forditjak) van egy másikon.
   Most ezt így elkuldom, nehogy elvesszen es egy következő kommentben linkelem az első blogot, mert a második linkje úgyis ott lesz a végén majd :D
   ~K

   Törlés
  3. afterlarrystylinsonhun.blogspot.hu/?m=1
   Itt is van :D
   ~K

   Törlés