2013. december 20., péntek

Negatív hangulatok és az akkori tetteink

Sziasztok! :) Mindenkinek nagyon jó pénteket kívánok! ^_^ Újra itt vagyok, és egy teljesen más témával, mint amit a többiek szoktak írni. Mint a bemutatkozásomban is írtam, arról fogok nektek írni, ami az eszembe jut, és erről nem sokat gondolkodtam, egyből beugrott és éreztem, hogy ezt meg kell írnom.
Gondolom mindenkinek volt olyan napja, amikor ki se akart kelni az ágyból, tiszta szomorú volt egész nap, fel sem ismerte magát, annyira rossz kedve volt. Vagy éppen nagyon mérges voltál valakire, vagy talán kétségbeestél. Kérdés lehet, hogy "Miért írok ilyenekről, amikor ez egy sulis blog?". Ezek a dolgok akár ronthatnak is a jegyeiden, és magányos maradhatsz az iskolában. Szóval nézzük csak egyesével.

-    Szomorúság ellen mit tehetek?! Gondolj jó dolgokra! Néztél mostanában vagy láttál valami cukit? Jobban teljesítettél valamelyik órán? Biztos voltak boldog pillanataid! Gondolj valami mozgalmas délutánra, amikor a barátaiddal elmentél valahová hülyülni! Elevenítsd fel a régi emlékeket, természetesen csak a jókat :) Nos? Már jobb? Viszont szeretnék adni néhány tippet is, ha ki akarod rángatni magad a szomorúságból. Ha nem olyan a stílusod, mondjuk általában színes, és ha épp szomorú hangulatod van, fel ne vegyél egy fekete cuccot se! A lehető legvidámabb, legélénkebb színű cuccaidat vegyed fel, és ha belenézel a tükörbe, már is jobb kedved lesz! Esetleg göndörítsd be a hajadat is, úgy még boldogabb lesz az összhatás!
-    Majd' szétvet a méreg! Csak nyugi szívem! Egy biztos, ha mérges vagy, ne kezdj el kötekedni a többiekkel, mert megesik, hogy olyat mondasz nekik, amit később megbánsz. Mit tippelek? Dühöngd ki magad egyedül, esetleg írd meg egy blogba az érzéseidet, de csak óvatosan, privát legyen az a blog! Nem lenne kellemes, ha valaki meglátná, hogy róla írsz dolgokat, nem? Tuti, hogy utána szégyellnéd magad. Hidd el, én tudom :D Akkor akár gúnyos megjegyzéseket is írhatsz másokról, csak az a lényeg, hogy senki se lássa. Hidd el, le fogsz nyugodni.
-    Nem vagyok jó semmiben, nem érdekelnék senkit, ha meghalnék... Hé csajszikám! Lehet, hogy akkor azt hiszed, hogy tényleg így van. Figyu, el fog múlni! Csak egyet kérek: NE kezdd el vágdosni magad, vagy ilyenek! Egyrészt ha valaki észreveszi, elküld valami pszihológushoz, másodszor nagyon nehéz rejtegetni az osztálytársaid, szüleid előtt! Utána meg meg is bánod. Akkor lehet, hogy jó ötletnek tűnik. Hogy késztetést érzel rá, hogy azt hiszed, nincs más megoldásod. Hidd el, mindig van másik megoldás!

Ha már napok óta levert vagy, úgy érzed, hogy semmire se vagy jó, akkor már gondok lehetnek. Így akár rövid idő alatt depresszióba is eshetsz! Mi az a depresszió? Hidd el, nem jó dolog. Levertséggel, sötét gondolatokkal jár, akár ki is végezhet. Tudom, furcsa, hogy ilyenről írok, de lást be: valakinek segíthet. Megint csak azt bírom hangsúlyozni, mint az előző bekezdésemben: NE kezdd el vágdosni magad! Később is ott marad a nyoma és így nehezebben fogsz közösségekbe menni, mert mindig az fog járni a fejedben, "Mi van, ha észre veszik a hegeket/sebeket?". Így inkább el se mész. Nos, így lesz az ember magányos. És ha azt érezzük, hogy nem vagyunk jók semmiben, egy idő után így is lesz. A jegyeid romlani fognak. Ezt akarod? Elronthatod vele az egész jövődet.

Higgyétek el, többet is írnék, ha tudnám, hogy elolvassátok :)) Ha szeretnéd, hogy ezekről még beszéljek valamit, írj az e-mail címünkre(school.girl.s@citromail.hu)! Remélem, hogy tudtam valamit segíteni :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése