2014. július 23., szerda

Egyszerű arcpakolások, bőrradírok, tippek érzékeny és zsíros bőrre

Sziasztok! Mivel nyár van, könnyebben és gyorsabban zsírosodik a bőrünk, mint az év többi évszakában. Ez a zsírosodás pattanásokat, mitesszereket okoz, főként a serdülőkorban lévő lányoknál ( és fiúknál). Ezért ma hoztam nektek pár könnyen elkészíthető arcpakolást, amiket az adminjelentkezéskor a leendő adminok írtak. Ráadásul ezek természetes dolgokból készülnek, így kímeletesek a bőrrel. :)

1.Az első egy cukros bőrradír, amit Raistlin küldött:
Hozzávalók:
-kis teáskanálnyi cukor

-ugyanannyi tej vagy olivaolaj (tetszés szerint)

Elkészítése:
Keverd össze a hozzávalókat, majd körkörös mozdulatokkal hámlaszd le az elhalt sejteket. ( Érdemes előtte meleg vízzel átmosni az arcodat, hogy egy kicsit kitáguljanak a pórusaid. Szintén meleg, vagy langyos vízzel öblítsd le.) Ez után ha szeretnéd jégkockával dörzsöld át az arcod, így a pórusaid összehúzódnak, ezáltal friss és feszes lesz a bőröd. Fagyaszthatsz le zöld teát, mivel annak méregölő hatása van.








2.Joghurt pakolás (Maya)
Ez nagyon egyszerű, vegyél ki a hűtőből egy natúr joghurtot, és kend fel az arcodra. Gyulladáscsökkentő hatással bír. Hagyd fenn húsz percig, majd mosd le!











3.Kamilla (Maya)
Kb. fél liter vízhez adj hat evőkanál kamillát, és forrald fel. Tedd bele a löttyöt egy tálba, majd egy vattapamacs segítségével kend át az arcod. Ezt csinálhatod reggel és este.







4.Hagyma 
Elég hozzá egy foghagyma, vagy lilahagyma. Vágd fel őket kisebb darabokra, és tedd rá a pattanásra. Kiváló szárító hatása van. ( Vigyázzatok, hogy a szemetekhez ne túl közel helyezzétek el, mert az nem lesz valami kellemes! :D )









5.Paradicsom
Lehet, hogy már a legtöbben ismeritek. Vágjátok fel karikákra a paradicsomot, és helyezzétek a pattanásokhoz.


Ez az öt "arcpakolás" kíméletes a bőrhöz, és garantáltan nem fog bőrpirosságot vagy fájdalmat okozni. (Kivéve, ha allergiás vagy valamelyikre, valamint, ha a hagyma a szemedben landol...) Remélem tetszett ez a bejegyzés, és hasznos tanácsokat tudtam/ tudtunk adni.

Már csak kevesebb mint másfél hónap maradt a nyáriszünetből. :/ Élvezzétek a szabadságot, és ne csak a neten lógjatok egész nap! ( Jó, igaz, az utóbbi két napban nem volt valami jó idő -legalábbis felénk- ezért meg van bocsájtva. :D)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése