2014. július 3., csütörtök

Sosem csókolóztam | Segítség! # 8

A te hibád, ha még soha senki nem csókolt meg? A rövid válasz: nem. A hosszú válasz lentebb következik.

Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket és a tanácsotokat kérni egy-két dologban... Nos. Minden barátnőmnek van barátja csak nekem nincs. Ebből adódóan nekem az jön le, hogy csúnya vagyok. Igen vannak ragyáim tudom és azt is, hogy nem a divat szerint öltözködöm. A körömrágásról is leszoktam mert azt mondják az orvosok pszichés eredetű a körömrágásom. Visszatérve a fiúkhoz.  Megrémiszt a dolog vagyis a tudat, hogy nekem se barátom és hogy nem csókolóztam. Sose csókolóztam. Soha az életben. Szeretném megtudni milyen is az igazi csók. Hiába olvasok utána attól még nem tudom meg milyen főleg úgy, hogy nincs olyan aki nem tetszeni. Félek ha ez kiderül kinevetnek. Sose voltam igazán szerelmes pedig szeretnék.
Bocsánat ha össze-vissza írtam.
Kérlek adjatok tippet vagy segítsetek mert nem tudom mit tegyek ahhoz, hogy észre vegyenek.
Üdvözlettel:
NakaaRere

Szia NakaaRere!  Először is tudnod kell: a világon semmivel nem vagy lemaradva. Minél tovább vársz, annál valószínűbb, hogy olyan partnerrel csattan el az első csók, aki tényleg érdemes rá. Lehet csókolni kíváncsiságból, vágyból, játékból vagy szerelemből, a lényeg, hogy utólag ne bánd meg; és ha csak azért csókolnál meg valakit, megy úgy érzed, máskülönben kinevetnek, attól tartok, később nem fogsz örömmel visszagondolni rá. 

Azt, hogy csúnya vagy vagy szép, nem a tapasztalataid, vagy azoknak a hiánya határozza meg, és nem is az, mások mit tartanak rólad. Tedd fel magadnak a kérdés: te jól érzed magad így a bőrödben? Ha tetszik a frizurád, nincs értelme változtatni rajta, ha ruháid önbizalmat adnak, felesleges felgyújtanod a szekrényt - viszont ha úgy érzed, csak bujkálsz bennük, érdemes beszerezni pár darabot, amiben csinosnak és legyőzhetetlennek érzed magad, ami rögtön azt mondja a világnak: ez vagyok én. A pattanásaidról nyilván nem tehetsz, és majd' minden kamasznak vannak. Kezelgesd kitartóan, de ne szégyelld magad, amíg nem találod meg azt a terméket vagy kozmetikust, ami/aki teljesen rendbe hozza.

A fiúk nem azért szeretnének majd járni veled, mert szép vagy vagy csúnya - hanem mert megnevetteted őket, mert érdekes veled beszélgetni, mert jó veled lógni, mert izgalmas vagy és szuper; az a srác, aki elsősorban a külsőd miatt lenne veled, inkább ne kerüljön a közeledbe. A kinézeteddel viszont kommunikálni tudsz a világ felé, el tudod mondani magadról, milyen vagy legbelül, a hajad, a sminked, a kiegészítőid és a ruháid történeteket mesélhetnek rólad, ha tényleg az ízlésednek megfelelően válogatod össze őket. Ne felejtsd el viszont soha, hogy a lényeg te vagy. Ne azt nézd, ebben vagy abban tetszenél-e a fiúknak, hanem hogy ebben vagy abban tetszel-e magadnak.

A jó csók és a jó kapcsolat lényege az önbizalom. Ezt kell megszerezned - és hidd el, a többi jön magától. Használd ki az időd, teremtsd meg magad - nincs értelme arra vesztegetni ezeket az éveket, hogy kétségbeesetten kajtatsz a fiúk után, mert úgy érzed, máris kimaradtál valamiből. A barátnőid, ha jó barátnők, meg fogják érteni, hogy te vársz még és készülődsz. Az első csókod pedig igazán fantasztikus lesz, és az arra következő, és az arra következő is - nem egy pánikolt próbálkozás, nem görcsös akarás és sietős pótlás: hanem egy csók, amiről mindig is álmodtál, attól a fiútól, akire tudtál türelemmel várni, aki őrült jó fej és szeret veled lenni. Ne érd be kevesebbel.

1 megjegyzés: