2014. július 12., szombat

Tippek az uncsi nyári órákra.

Sziasztok!
Ez az első bejegyzésem a blogon. A Tippadók menüpontban megtaláljátok a leírásomat.
Egy sokak számára érdekes filmajánlóval és egy kevésbé népszerű könyvajánlóval készültem. Remélem segíteni fog. :) Közben hallgassátok ezt: Hien- Játék az egész olyan szép<3

Idén nyáron már rengeteg filmet megnéztem, és rengeteg könyvet elolvastam, ezekből fogok egy párról rövid ajánlót írni.

KEZDJÜNK A FILMEKKEL

1. Az éhezők viadala

Eddig mindközül nekem ez tetszett a legjobban, a második részével együtt.
A film a jövőben játszódik, Észak-Amerikában, egy Panem nevű országban. A levert forradalom emlékére minden évben megrendezésre kerül Az Éhezők Viadala, ahol minden körzetből (összesen 12 van) kell küldeni 1 fiút és 1 lányt, akik 12-18 év között vannak. Egy kis plusz élelemért a gyerekek neve többször is bekerülhet a Gömbbe, így nagyobb az esély arra, hogy ő lesz a "szerencsés" akit kihúznak. Katniss Everdeen a 12. körzetből, húga helyett, aki akkor volt 12 éves, önként jelentkezett a Viadalra, így ő volt az első önkéntjelentkező a körzetből. Ez után bekerült az arénába további 23 gyerekkel és "szerelmével" együtt. A többit nem mondom el, mert lelövöm a "poént". Ha ez tetszik a 2. részt is ajánlom!:)

2. Csajok bosszúja

Ez egy nagyon-nagyon vicces film. +16-os szóval van benne egy-két csókjelenet, de nem nagy dolog.
A lényeg az, hogy van egy pasi, akit Marcnak hívnak. Neki van egy felesége, akit végig átver és állandóan megcsalja. Egy véletlen folytán a feleség és a szerető találkozik, és amikor rájönnek, hogy valószínűleg mindkettőjüket csalta, követték Marcot egy "üzleti" útra, ahol a 3. barátnőjével is találkoznak és így hárman megleckéztetik Marcot.

3. Totál beépülve

Molly, egy egyetemista korú tinilány, apjával él, aki elvesztette munkáját a rendőrségnél, így ők ketten magán nyomozóként dolgoznak. Egyszer "felbéreli" Mollyt az FBI, hogy épüljön be egy egyetem lány  tanulói közé, mivel feltehetőleg az egyik valami, a maffia számára fontos, könyveléseket őriz, apja kérésére. A megbízója mindig arra kéri, hogy nézze meg, ki nem az akinek mondja magát. A film tele van egészen váratlan fordulatokkal. Érdemes megnézni.

JÖJJENEK A KÖNYVEK

1. Az éhezők viadala, Futótűz, Kiválasztott

Erről már írtam a filmeknél. Érdemes először a könyvet elolvasni. És csak utána a filmet megnézni.

2. A végzet ereklyéi (sorozat)

Magyarul eddig 5 része van és szeptemberre várható a 6. rész is. A első részből már film is készült.
 1. Csontváros
 2. Hamuváros
 3. Üvegváros
 4. Bukott angyalok városa
 5. Elveszett lelkek városa
 (6. Mennyei tűz városa)

A történet fantasy, ergo tele van vámpírokkal, vérfarkasokkal, tündérekkel, árnyvadászokkal, és a többi kitalált lénnyel. Clary Fray legjobb barátjával Simonnal elmegy egy szórakozóhelyre, ahol egy gyilkosság szemtanúja lesz, amit rajta kívül senki nem látott. Itt kezd neki furcsa lenni a dolog, majd később démonok támadják meg a lakásában. Találkozik az árnyvadászokkal és "belép" a világukba, amivel meghiúsítja édesanyja tervét, miszerint elrejti őt az árnyvilág elől.
Többet nem írok erről, mert ha megered nem marad meg a slusszpoén..:D

Nos remélem hasznos volt az első "tanácsadásom".:) Ha tetszett jelezzetek vissza, és hozok még.:)
Puszil titeket:* <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése