2014. augusztus 29., péntek

Back to School #3 | Egyszerű reggelik

Sziasztok! Már csak két egész nap maradt a nyárból. Ennek bánatára hoztunk pár ínycsiklandó reggelit, amik feldobhatják a fáradt reggeleket! :)


Miért kell reggelizni? 
A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Sokaknak nincs idejük rá felkelés után, pedig nagyon fontos. 
Azok akik rendszeresen kihagyják a reggelit, nagyobb eséllyel fognak elhízni, mivel a rendszeres reggelizés az egyik legjobb stratégia az egészséges testsúly kialakításához. Annak ellenére, hogy szinte mindenki ismeri ezt a mondást, mégis nagyon sokan nem szoktak reggelizni.
A finom és egészséges reggeli elengedhetetlen ahhoz, hogy egy  eredményes napnak nézzünk elébe. Hiszen napi munkánk és egyéb feladataink elvégzéséhez nem csupán alvásra, kipihentségre, de a kellő energiára is szükségünk van, amit pedig a reggeli biztosíthat számunkra.
"Reggelizz mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, vacsorázz, mint egy koldus" 


Gyümölcsmix: 
Egy tálkába szeletelj fel egy banánt, tegyél bele barackot, áfonyát, szedret, almát... Bármit beletehetsz, ami kapható a zöldségesben. A gyümölcsökben rengeteg vitamin van, ezért erősítik az immunrendszert, és táplálnak (még a bőrt is). 
Igyál hozzá frissen facsart narancslét, limonádét, vagy házilag elkészített turmixot!
Ez nem csak finom, hanem kedvderítő reggeli is. A színes gyümölcsök láttán jobb kedved lesz, és ezáltal a munkád is eredményesebb lesz. 


A jól bevált müzli:
Egy tálba tegyél egy pohár natúr joghurtot (vagy valamilyen gyümölcsöset, attól függ melyiket szereted) .
A boltban lehet kapni müzlit, gabonapelyhet,  amit szeretsz, azt teszel bele. Végül csorgass rá egy kis mézet, (csokis gabonapehelyhez nem biztos hogy finom ;D) vagy tegyél bele egy kis gyümölcsöt. Ínycsiklandó és egészséges reggelit kapsz eredményül.


Olvasztott sajtos szendvics kefírrel: 
Vegyél annyi szelet kenyeret, mint amennyit enni szeretnél, majd kend meg vajjal.  A sajtot vékony lapokra vágd, majd tedd rá a kenyérre. Rakd a mikróba kb. fél percre, addig amíg megolvad a sajt. Mikor kivetted a mikróból, kend el a sajtot. Fogj egy kefírt, és eheted is!
A kefír egészséges, a sajt finom. Tökéletes! :) 


Zöldséges tojásrántotta :
A rántottát mindenki úgy készítse, ahogy szokta, csak tegyetek bele paradicsomot, uborkát, gombát, zöldségeket. Az eredmény nagyon finom és egészséges lesz :)




Szendvics:
Szendvicsekből is rengeteg fajta létezik.  
1.Megkened a kenyeret/kiflit/zsömlét tejföllel. Ezt csak így simán is eheted. Finom, és egészséges. 
2. Melegszendvics. Megkenheted melegszendvicskrémmer, vagy akár májkrémmel is. Rá reszelt sajtot szórsz, majd be a sütőbe!
3.Falatkák:  A kenyeret kis falatkákra vágod, megkened vajjal, majd rá egy kis Párizsi és sajt. Ezekre rácsöppenthetsz egy kis majonézt, vagy egy kis paradicsomot, paprikát, vagy tojást is rakhatsz hozzá. Fogpiszálóval rögzítheted egymáshoz őket.


Banán + Nutella :
A banánt vágd fel karikákra, és két karika közé tegyél egy kis nutellát. A két karikát fogpiszkálóval rögzítsd.
Vagy, ha nem szeretnél fogpiszálót használni, egyszerűen csak tegyél a tányérra egy jó nagy adag nutellát, és mártogasd bele a banánkarikákat :)



Ha nagyon sietsz...
Előfordul, hogy elalszunk, és egy percünk sem marad reggelizni. Ilyenkor jó, ha van otthon tartalékba kész étel. Például croissant. Zacskóstul lehet kapni, és mikor kell, csak kiveszed a szekrényből, hopp be a táskába, és majd a vonaton/buszon/suliban megeszed.


Nos, remélem hasznos volt ez a bejegyzés, ne feledjétek, már csak két nap van hátra. Nézzétek át a tavalyi anyagokat, legalább egy picit, hogy ne teljesen "üres fejjel" vágjatok neki az évnek! :)

Képek forrása: Google






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése