2014. augusztus 20., szerda

Tippek Teltebb Lányoknak


A teltebb idomokban rengeteg lehetőség lakozik, és kellő önbizalommal megmutathatod, milyen vonzó is vagy. A legtöbb magazin tippjei sajnos arra koncentrálnak, hogyan tűnjenek az ilyen lányok soványnak - valaminek, amik ők nem. Különbség van aközött, hogy takargatod a tested, és hogy előnyösen öltözködsz és sminkelsz - mi most az utóbbiban segítünk, Inn kérésére.

1. JÖTTEM, LÁTTAM, PRÓBÁLTAM

Az ember önbizalma könnyen vérezve odaveszik az áruházi próbafülkék padlóján, amikor a hatodik L-felettinek hazudott darabot se sikerül magadra erőltetni. Hogy ezt a tortúrát megspórolhasd magadnak, légy tudatában a testalkatodnak. Az IGGI segítségével most hét csodásan telt testalkat-típust mutatunk be, és eláruljuk, mit érdemes leakasztani a vállfáról.



A ragyogó gyémánt-formának mindenféle kivágás pazarul áll: előnyösebb, ha a dekoltázs a kulcscsontokra hívja fel a figyelmet, és nem a mellekre. A nyakláncok és sálak hangsúlyozzák az arcot. Leginkább az olyan felsőket ajánljuk, amik mellrészben szűkek, a hashoz érve pedig kibővülnek. Az egyenes szabású nadrágok mutatnak rajtad a legjobban, valamint a leggings. Szoknyából a magas derekú, ceruza-, trombita-, vagy tulipán szabású fazonokat javasoljuk. A mélyebb színek, mint a királykék vagy a padlizsán, kiválóan mutatnak majd.


A homokóra-alak társadalmi megítélése rengeteg változáson esett át: Marilyn Monroe korában megőrültek érte, a gyönyörű Ditta Von Teese-t viszont a mai magazinok fogyókúrára küldenék. Ne hallgass rájuk: és bármit teszel, el ne rejtsd azt a gyönyörű derekadat: hangsúlyozd övekkel, csomókkal, empire-szabással, megkötős ruhákkal és anyaggyűrődésekkel. Kiszélesedő fazonú nadrágokat és szoknyákat ajánlunk, mint a harang- vagy A-szabású fazonok; egy hosszabb felső alá természetesen szűkebb nadrágot is felvehetsz magassarkúval vagy platformmal. Dobd fel a dekoltázsod fodrokkal, aszimmetrikus szabásvonalakkal és izgalmas részletekkel: hívd fel a figyelmet a nyakadra.


Ez a forma nem csak szexi, hanem kifejezetten érzéki. Hangsúlyozd ki a felsőtested szív-kivágással, V-nyakkal, aszimmetrikus formákkal és nyitott gallérral. Emeld ki a derekad széles övekkel, empire-szabással és derékvonalig érő darabokkal. A felsőd legyen világosabb árnyalatú, mint a szoknya vagy nadrág. Az A-vonalú szoknyákban igazi bombázó vagy, nadrágból pedig a szélesebb fazonúak állnak a legjobban.


Nézzétek ezt a remek formát - csupa izgalmas kísérletezésre ad alapot. Hangsúlyozd a nyakat: fel az ékszerekkel; a szolid kivágások ugyanolyan jól állnak, mint a magas és négyzetes nyak-vonal valamint a laza garbó. Tereld a figyelmet a tested felső egyharmadára, használj szövet-öveket vagy klasszikus bőrszíjat. A szoknyád legyen laza, légies, sok réteggel, de alkalmakra a ceruzaszoknya is remekül mutat majd. Viselj szűk vagy egyenes szabású nadrágot bő felsőkhöz (és ne felejtsd a hangsúlyt: a legjobban az mutat, ha a magas nadrágvonalba tűröd a felsőt vagy crop-topot veszel.) A szoknyádhoz vagy a nadrágodhoz nyugodtan használj mesés színeket.


Úgy nézel ki, mint egy istennő. Hangsúlyozd a nyakat és a vállakat: fodrok, puffok, válltömések, ékszerek, hangsúlyos anyagok és részletek lesznek a segítségedre. A mellekre is fordíts gondot: nyugodtan hordhatsz feszes felsőket. Neked is remek lesz az empire-szabás és az övek a derékon, a ceruzaszoknyát pedig egyenesen rád szabták, remekül áll a megkötős ruha és az A-vonalú szoknya. A bő nadrágok és trapézfarmerek szeretnek téged. 


Hello, sellőlány! Mutasd a nyakad és hívd fel a figyelmet a derekadra: fantasztikusan mutatnak rajtad a laza, könnyű anyagok. A fölsőd árnyalata legyen sötétebb, mint a nadrágodé vagy szoknyádé, és a legjobban a hosszú felsők mutatnak rajtad. Kísérletezz a laza és szűk fazonok váltogatásával, és ha találsz ruhát bevarrt, merevített felsőrésszel ("princess seam"), azonnal csapj le rá.


A testalkatod varázslatosan arányos: meg ne törd ezt a bámulatos harmóniát. Hangsúlyozd a vállakat a dekoltázsoddal, a mélysége helyett a szélességét vedd figyelembe. A felső legyen sötétebb árnyalatú, mint a nadrág vagy a szoknya. Szuperül mutatnak a megkötős ruhák rajtad is. Válassz passzentos sziluetteket, szűk topokat, az örök klasszikus ceruza-szoknyát és a romantikus A-vonalat, és használj öveket bátran.

2. TÁSKA-TRÜKK MINDENKINEK

A kiegészítők csodákat tesznek. A teltebb lányok nyugodtan hordhatnak feltűnő, hatalmas táskákat, amíg a többiek irigykedve próbálják beleszuszakolni az életüket a miniretiküljeikbe. A nagy táska megdobja az arányokat.

3. SMINK ÉS FRIZURA

Valljuk be: a tusvonal a kerek archoz mutat a legjobban. Használd és élvezd - ehhez a segítségedre lesznek korábbi sminktippjeink itt és itt.

Hangsúlyozd a szemöldököd szemöldök-ceruzával: szedd formára, majd így vastagítsd.

A szem külső zugát sötétebb színnel emeld ki, aztán engedd el a fantáziád: nem kell visszafognod magad.

Bronzosítóval vagy arcpírral hangsúlyozd az arccsontjaid: ha csücsörítesz, kiugranak, és ecsettel a hajvonalig követheted az ívüket - a trükk, hogy ne rájuk, hanem alájuk vidd fel az árnyalatokat. Egy leheletnyit tegyél az állad hegyére is és az orr szélére.

Végül pedig emeld ki az ajkakat: az ízlésedtől függően élénk rúzzsal vagy szelíd szájfénnyel. 


 Smink tekintetében nincs sok különbség - a titok nyitja a frizura. Rétegezd lépcsős vágással vagy a klasszis bob-fazonnal. Kísérletezz a választékoddal: oldalra fésülve talán jobban áll, mint középen. Az egyenes hajnál jóval előnyösebbek a fantasztikus fürtök, kunkorok és hullámok. Az aszimmetrikus frufru remekül mutathat, ahogy a pixie-fazon is, ha érzel hozzá magadban elég merészséget. Nem tudsz mellényúlni a lófarokkal, a vállon hordott fonattal vagy a homlokod hangsúlyozásával:


Kontyold a hajad igazán magasra, és remekül áll az elegáns chignon-konty is. Dobd fel a frizurád kiegészítőkkel: hajpántokkal, virágokkal, csatokkal, vagy egyszerűen csak borzold fel; minél nagyobbnak tűnik a hajad, annál jobban mutathat.


Az extrém színeket egyenesen neked találták ki. Bámulatosan áll a hangsúlyos smink és frizura, tehát ne félj kísérletezni!

4. AMIRŐL NEM SZOKTAK BESZÉLNI: TOKA ÉS BŐRHIBÁK

Ha a súly csak egy szám lenne, amit a mérleg mutat, és néhány párnácska, talán nem érezné miatta olyan rosszul magát az ember. A súllyal viszont más is együtt jár. Ne felejtsd el soha, hogy ez teljesen természetes.  Minden testalkat különböző, és mindegyikhez jár valami bónusz. 


Ha sehogy sem tudsz megbékélni a tokával, a femina oldaláról letölthető egy rövid gyakorlatsor [link]. A bőrhibákon nem segít a sport, de... miért is kéne változtatnod rajta? A modelleken persze nem látunk ilyesmit, de előbb-utóbb mindenkin megjelennek. Ez vagy te, és így vagy gyönyörű. Csak olyan szól meg érte, aki még nem látott igazi nőt meztelenül. Az ő tudatlanságuk nem a te vétked, és nem te tehetsz arról sem, hogy a média simára és soványra photoshopolt modellekkel tömi a fejünk. Ha bárki megszól a külsődért, azzal csak magát minősíti.

  
5. MERJ GYÖNYÖRŰ LENNI

Csak rajtad áll. Nem állíthat meg sem a súlyod, sem a bőröd, sem a testalkatod, sem semmi abban, hogy stílusos légy, egyedi és szuper. Kicsit utálom, hogy ezt külön hangsúlyoznom kell, de ugye. Média.  Ez az egyetlen-egy test adatott meg neked, ebben élsz, ez vagy te, csillagporból és atomokból alakultál ki évmilliók és milliók után. Senki sem szabhatja meg vagy várhatja el tőled, hogy ne érezd jól magad a bőrödben: olyan ez, mintha a szomszédaid nekiállnának zaklatni, hogy a házad túl széles az ő ízlésüknek, vagy szerintük a tető nem arányos a falakhoz képest. Ugye, milyen nevetséges? Amíg a súlyod nem jelent egészségügyi kockázatot, addig a világon semmitől nem kell tartanod. Nincs értelme fújolni a soványokra vagy irigyelni más lányok alkatát. A te dolgod, hogy a magadéból kihozd a maximumot: és reméljük, segíthettünk ebben.

Búcsúzóul a [mellékelt linken] amerikai beauty bloggereket láthatsz, akik szeretik áthágni a magazinok szabályait; [ez a tumblr-oldal] a pozitív testképet promotálja, angolul jól tudóknak pedig itt van [tadelesmith] paródiavideója, amiben a tight gap trendet figurázza ki. Ne feledd: a kilóknak köze sincs a divathoz - egyedül az ízlés számít.

16 megjegyzés:

  1. Szia!
    Remélem lesz ilyen bejegyzés az átlagtól vékonyabbaknak is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha van rá igény, mindenképpen :3

      Törlés
    2. Igen, van. :) És szerintem nem csak engem érdekelne, hanem még sok más vékony lányt is, csak ők nem írnak. :D

      Törlés
    3. Én most csöndben lelépek az országból, de ha visszajöttem, ráállunk a lányokkal ^^

      Törlés
    4. Én is támogatnám Szandi LoveSims felvetését... ugyanis tapasztalatból beszélve az átlagtól vékonyabb alkattal sem könnyű bánni.

      Törlés
  2. Szerintem egy molett vagy teltebb nő sokkal vonzóbb mint egy vékony...Az én ideálom is molett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a szomorú az egészben - ahány ember, annyi ízlés, és közben mégis mindenki úgy tesz, mintha mind a média aktuális ideáljáért lennénk oda.

      Törlés
    2. Hogy ez mennyire igaz://

      Törlés
  3. ez egy nagyon jó poszt lett, hatalmas pacsi érte!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett :D :D
    Köszönöm, hogy írtatok erről is :)

    VálaszTörlés
  5. Végre egy olyan hely is van, ahol írnak a fordított háromszög alkatú lányokról! Már elegem van azokból az oldalakból, ahol egyszerűen kihagyják ezt a formát.. Nagyon jó lett! ^_^

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó lett ez a 'cikk' - vagy, hogy is nevezzem. Hatalmas respect ezért, és köszönjük (embertársaimmal együtt), hogy írtál erről a témáról is!
    Ölel, Brigi.

    VálaszTörlés