2014. augusztus 26., kedd

Segítség, járunk!

A rengeteg tipp, trükk és technika özönében könnyű elfelejteni, hogy egy párkapcsolat csak ennyiről szól: legyetek boldogok. Lássuk Hercegnő levelét:

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek, mert nagyon tanácstalan
vagyok. Szóval, igazából most van először pasim (de nem szeretem így
hívni), és azt sem tudom, hogy kell bánni vele. Sok filmet láttam, de
egyáltalán nem hasonlítanak a valódi élethez. Hogy bánjak vele, mit mondjak
neki, vagy hogy kell ezt kezelni?

Üdvözlettel:
Hercegnő 

Először is: a legjobbakat kívánom kettőtöknek - és hidd el, minden a legjobb lesz, ha hagyod. Nem igaz, hogy a nők a Vénuszról jöttek, a férfiak pedig a Marsról, és jól látod, hogy nem valódi a filmvászonra  feszített elpróbált idill sem. Ami valódi, az ez: adott két ember, akik nagyon szeretik egymást. Ennyire egyszerű, és ennyire félelmetesen fantasztikus.

Egyszerűen csak mulassatok jól. Mutassátok meg egymásnak a kedvenc filmjeiteket, vagy menjetek el valamire, ami mindkettőtöket érdekel. Csináljatok válogatás-lemezeket a kedvenc számaitokkal. Chateljetek hajnalig vagy este nyolcig. Írjatok leckét közösen. Sétáljatok, vidámparkozzatok, biciklizzetek, olvassatok, bulizzatok, főzőcskézzetek, lustálkodjatok, amihez épp kedvetek támad. Ismerjétek meg egymást: a rendelkezésetekre áll a teljes együtt töltött időtök, nincs mit elkapkodni és nem tudsz semmit sem elmulasztani. Legyél őszinte mindig. A fiúd lényegében a legjobb barátod: engedd, hogy lásson a rosszabbik formádban, nyűgösen, smink nélkül, kialvatlanul, és cserébe engedd, hogy ő se legyen mindig a topon. Hagyd, hogy törődjön veled, és viszonozd ezt a gondoskodást. Ne aggódj, hogy nőietlen vagy, ha teli torokból röhögsz a viccein, ne aggódj, hogy szebbnek tart-e, mint más lányokat, ne aggódj, jól csinálod-e a párkapcsolat-témát; ha kérdéseid vannak, fordulj hozzá bizalommal: mihez lenne kedved? Hova menjünk? Nem baj, ha ma szívesebben lennék egyedül?

 Ez egy adok-kapok viszony, a bizalom és a szeretet kölcsönhatása. Hangolódjatok egymásra, húzzatok határokat, és mindig beszéljétek meg, ha valami bánt vagy ha valami kifejezetten szuper. A pokolba a magazinok "maradj titokzatos" tippjeivel: ez a fiú kíváncsi rád, egyedül rád, nem arra, mennyire vagy jó színésznő vagy helyt állnál-e stratégaként a nemek nem létező háborújában. 

A kapcsolat szexuális oldala is pontosan ennyire egyszerű: beszéljetek, kísérletezzetek, beszéljétek meg a tapasztalataitokat, nézzétek meg, mi az, ami mindkettőtöknek jó, amit mindketten akartok, álljatok le és csak öleljétek át egymást, ha valami még sem esik jól vagy valamelyikőtök nem áll készen, ne féljetek kommunikálni közben és szabadon nevetni, ha elbénáztok valamit. Lesznek napok, hogy egy kézfogásnál nem vágysz többre, lesznek napok, hogy mindent akarsz. Ezek a te legsajátabb érzéseid és vágyaid, és teljesen természetesek: te döntöd el, merre tartasz velük, a te döntésed kell, hogy legyen minden, ami történik; nem tartozol senkinek semmivel, csak magadnak azzal, hogy remekül érezd magad. Tudj nemet mondani, merj igent, és csak azt vedd alapul, te mit akarsz. A partnerednek tisztelnie kell az igényeidet. A kulcs újra csak az: ne hagyd, hogy mások mondják meg, mit csinálj, azt nézd, neked mi a jó. 



A boldog párkapcsolat egyetlen titka, hogy a két fél boldog legyen. Ha te boldog vagy, ő is az, ha ő boldog, az rád is hat; nem kell boldoggá tennetek egymást, ez nem erő és akarat kérdése, hanem egy érzés, ami jön magától, ha hagyjátok, és nem görcsöl rá egyikőtök sem. Persze, aztán az ember elkezd azon görcsölni, hogy ne görcsöljön :D De hidd el, ha a fiú méltó a szeretetedre, elég érett és normális, akkor nincs más dolgod, mint szeretni őt, szeretni magad, és örülnöd neki, hogy ő is szeret és tisztel téged. 

Rengeteg csodálatos élmény vár rátok - vágjatok bele félelem nélkül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése