2014. augusztus 18., hétfő

Sminktipp rejtett szemhéjúaknak

Sziasztok! Zsófi írta a chaten, hogy rejtett szemhéjú lányoknak való sminktippeket hozzunk.
Mivel nekünk mindig az olvasók az elsők a blogon, ezért itt is van :)

De mit is kell tudni a rejtett szemhéjról?
Például azt, hogy a mozgó szemhély nem látszódik, mivel azt eltakarja a fölötte lévő bőr.  Mivel a mozgó szemhélyunk nem látszódik, ezért a mélyítővonalunk sem. Ezekben az esetekben nehezebb sminkelni, hiszen nagyon könnyen el lehet kenni. Szóval, a lényeg az, hogy ha sminkelünk, akkor minnél mélyebbnek kell hogy kinézzen a szemünk.





Teljes smink: 
Nos, itt a sminkben arra kell törekednünk, hogy minnél nagyobbnak,és nyitottabbnak  tűnjön a szemünk. A füstös smink lehet a legjobb választás.  A szemünk belső sarkába világos színt viszünk fel, ez jobban kinyitja a tekintetünket. A szemünk mélyítése nem úgy történik, ahogy másnak, hiszen itt a mélyítővonal nem látszik. Tehát egy picit fölé kell felvinnünk a sötétebb színt, ami ha lehet, inkább matt legyen. Ha fényes, akkor jobban odavonzza a tekintetet, és azt annyira nem szeretnénk. Szóval ezt a sötét színt cicásan kihúzzuk, így még jobban mélyíti a szemünket.
A szempillákat kifessük, ez még jobban kinyitja a szemünket.(Vigyázzatok, mert könnyen elkenődik, ha pislogtok és ha felnéztek) Műszempillát is ragaszthattok fel, de arra figyeljetek, hogy a szemünk külső sarka felé legyenek hosszabbak a pillák és belül inkább ne legyen hosszú.











Tusvonal: 
Áh, igen, a tusvonal a barátunk ebben a helyzetben. A tust a szemetek közepétől húzzátok, mivel nem szabad, hogy a belső sarok sötét legyen. A tust cicásan húzzátok meg, erről találhattok egy kis
segítséget Raistlin bejegyzésében. Arra kell még, hogy odafigyeljetek, hogy olyan tust válasszatok, ami gyorsan szárad, és tartós. Mikor felfelé néztek, egy kicsit ledörzsöli a bőr a tust, erre figyeljetek oda. Valamint, az is megoldás lehet, ha nagyon vékony tusvonalat húztok. A vékony tusvonal is szép tud lenni, persze, csak ha precízen van meghúzva. Gyakorlás teszi a mestert.








Ha a natúrabb smink híve vagy...
A szempilláid hosszítása elengedhetetlen a rejtett szemhéjúaknak. Viszont az egyáltalán nem szép, ha össze vannak ragadva a pilláid, és három-négy csomóban állnak össze. Ezt úgy tudod megakadályozni, hogy miután kifestetted a pilláidat, egy szempillafésűvel ( vagy ha nincs olyanod, egy elhasznált szempillaspirál keféje, vagy fogpiszkáló pácika segíthet) óvatosan szétválasztod őket. A szemed belső sarka felé eső pillákat csak halványan kell kifestenünk, mert mint már említettem, nem szabad hogy sötétnek látszódjon. Középen a szempilláidat felfelé, majd kifelé haladva fokozatosan oldalra fésüld. A szempilláid árnyéka olyan lesz, mintha tussal lenne kifestve a szemed, miközben nem.(Persze ez csak szemből látszik)



1 megjegyzés: