2014. augusztus 11., hétfő

Sminktipp | A Tökéletes Tusvonal Kétbalkezeseknek

Az előző bejegyzésben Adel bemutatott pár sziporkázó sminket - mindegyiknek a tus az alapja. De hogyan is készül a tökéletes cicaszem?  Ha idáig soha nem sikerült rendesen megcsinálnod, mától ígérem, menni fog.

1. AZ ALAPOK

indianvanitycase.com

A titok, hogy lépésről-lépésre haladj: ne próbálj meg egyben meghúzni egy egyenes vonalat. A fejedet hajtsd kicsit hátra, és minden vonás előtt pislogj egyet, hogy ne akkor kelljen, amikor már a szemhéjadon pihen az ecset.


rocketiqueen.tumblr.com

Te döntöd el, a vonalak milyen sorrendben kövessék egymást.

2. A KELLÉKEK


Ha az ecsetes tust legalább annyira gyűlölöd, mint ő téged, gyorsan szerezz be egy tusfilcet: én a Maybelline Master Precise termékét koptatom közel két éve, mely minden hazai drogériában kapható. Nem kenődik, 24+ órán át tartja a színét, mérsékelten vízálló és nagyon egyszerű a használata.

Ne felejtsd el, hogy ahhoz, hogy a tus rendben fennmaradjon, mindenképp fel kell vinned előbb alapozót vagy korrektort a szemkörnyékre. Az Astor, a Manhattan és a MaxFactor termékeit javasolom.




3. A TRÜKKÖK
  • Bár a technikát könnyű elsajátítani, mindig lesznek azok a napok, amikor juszt sem jön össze. Csalhatsz a ferdén sikerült vonal megvastagításával vagy sötét szemhéjpúderrel: a hatás talán némileg drasztikus lesz, de életet menthet, ha nagyon sietsz.
  •  A tus akkor mutat a mindennapokon a legjobban, ha csak minimális szemhéjpúdert viszel fel hozzá, a bőröddel közel azonos árnyalatban; vagy: szájfényt. Jó minőségű termékből egy nagyon keveset vigyél fel a szemhéjadra, miután elkészültél a tusvonallal.
  • A tusvonal talán a legsokoldalúbb sminkpraktika: lehet füstösen veszélyes, punkos, elegáns, kifinomult, csábító vagy drámai attól függően, hogyan formázod és adsz-e hozzá szemhéjpúdert; ugyanúgy használhatod iskolába  és hétköznapokra (4-7, 24, 30), mint partikba vagy randira menet. Engedd szárnyalni a fantáziád! 





4.  MARZIA MESTERVONALA MINDENNAPOKRA
Most már mind profik vagyunk, tehát nem lesz kihívás elkészíteni CutiePieMarzia egyedi és bájos cicaszemeit sem. A trükkje, hogy nem vezeti le a vonalat a szemzugig, csak a szembogár széléig, és innen vastagítja. A szemkörnyék leápolása után könnyű, vízbázisú korrektort visz fel, majd világos szemhéjpúderrel nagyon finoman árnyalja a bőrét: a szemhéjakon lágyabb árnyalatot használ, mint a szem alatt.  Miután elkészült, egy leheletnyi szempillaspirállal hangsúlyozza a tekintetét.




Sok sikert mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése